Videoovervågning

Overvågningskameraer til private, institutioner og erhverv

Der kan være forskellige årsager til, at man ønsker at overvåge et område og derfor tilbyder vi hos Specialkamera.dk løsninger til forskellige behov for videoovervågning. Uanset om du søger et udendørs kamera med bevægelsessensor, et overvågningskamera med sensor eller et infrarødt kamera til overvågning, kan vi vejlede om det helt rigtige valg af videoovervågning.

På markedet findes der både trådløse og kabelførte overvågningsløsninger. De trådløse overvågningskameraer kan være baseret på en wi-fi opkobling eller et digitalt trådløst system, der kører på et separat lukket netværk. De kabelførte systemer kombineres derimod ofte med en harddisk-optager, som ikke er afhængig af noget lokalt netværk. Herudover er det muligt at lave videoovervågning med et IP kamera, som kan kobles op med et standard patchkabel til en router eller en netværks switch. Med et IP-kamera får du både et kamera med bevægelsessensor, infrarødt nattesyn på op til 30 meter og meget mere.

Se nærmere her på siden eller klik dig igennem vores store udvalg af forskellige typer overvågningskameraer, så du kan finde netop det kamera, der passer bedst til dine behov for videoovervågning.

Hvad skal man være opmærksom på ved privat videoovervågning?

Kameraovervågning af private hjem bliver mere og mere udbredt, men det viser sig faktisk, at mange til stadighed ikke kender de præcise regler for denne type overvågning. Derfor vil der her opridses et par af lovens regler om privat TV-overvågning.

Det er tilladt med indendørs videoovervågning, men har du et eller flere overvågningskameraer indenfor, skal dette informeres til eksempelvis rengøringsdamen eller barnepigen. Dette skyldes, at det ikke er tilladt at overvåge andre personer uden deres accept. Det er desuden tilladt med udendørs videoovervågning af sin private ejendom, herunder indgangspartier, have og indkørsel. Her er det dog vigtigt, at kameraet ikke filmer udenfor grunden, hvor der er offentlig færdsel. Overvågningskameraet kan dog stadig have den præventive effekt, at tyven fravælger dit hus, når vedkommende ser overvågningen. Hvis du som privat person foretager videoovervågning af steder eller lokaler med almindelig adgang, skal du oplyse dette ved tydelig skiltning.

Ved overtrædelse af ovenstående regler for videoovervågning i private hjem risikerer man at blive straffet med en bøde.

Alternativ overvågning med et vildtkamera

Når du skal udvælge dit overvågningskamera er det utrolig vigtigt, at du vælger et kamera, der passer til formålet. Et vildtkamera er udviklet til jægere, så de kan se, hvor rådyrene færdes. Men denne type overvågningskamera er dog også yderst brugbart til overvågning af eksempelvis sommerhuset eller andre udendørs områder, hvor der ikke er adgang til en stikkontakt. Vildtkameraet kan klare al slags vejr og derfor kan du løbende holde øje med aktiviteten derude, uden at kameraet giver op. Dette er særlig effektivt, hvis der skulle risikere at komme en voldsom storm, så du kan holde øje med oversvømmelse eller andre former for skader.