Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret**
Gratis fragt over 500 DKK*

Dash camera

Dashcam – Det ideelle trafikkamera til dokumentation af ulykker

Dashcam til biler og lastbiler er blevet yderst populære blandt både lastbilchauffører og trafikanter i personbiler fordi de kan bruges til at dokumentere forseelser og ulykker i trafikken og de har derfor mange af de samme fordele som et action kamera.

Et dashcam bilkamera er anvendeligt i både personbiler, varevogne, busser og lastbiler samt traktorer og andre entreprenørmaskiner. Uanset køretøj, kan et dashcam kamera indstilles til at optage video uafbrudt, mens man kører. Et Dashcam kaldes derfor også bare et trafikkamera. Kameraet kan starte automatisk, når bilen startes og kan stoppe for optagelserne, hvis bilens motor stopper. Ved at gøre dette optager kameraet kun, når bilen er i brug.

Optagelserne fra trafikkameraet gemmes på et mikro-SD kort. Det er forskelligt hvor mange timers videooptagelse, der kan være på SD-kortet. Det mest normale er ca. 4 timer på et 32 GB kort. Når kortet er fyldt op, kan dit dashcam automatisk overskrive de ældste optagelser. På den måde kan man hele tiden have op til 4 timers historik med optagelser af, hvad der er foregået under kørslen. Hos Specialkamera.dk finder du et bredt udvalg af dashcams og trafikkameraer fra alle de bedste producenter. Særligt giver et af dashcameraerne fra Nedis mulighed for dobbelt kamera samtidig med at tilbyde en suveræn billedkvalitet.

Både spionkameraer til bilforruder og dashcams er velegnet til dokumentation af trafikhændelser. Hvis man skulle komme ud for en trafikulykke eller en anden uønsket hændelse i trafikken, har man med optagelser en fyldestgørende videodokumentation af, hvad der er rent faktisk er foregået.

Bilkameraernes stigende efterspørgsel hos især lastbilchaufførerne hænger sammen med behovet for at kunne bevise sin uskyld og samtidig fornødenheden i at kunne dokumentere et ansvar. Særligt lastbilchauffører bliver beskyldt for at være ansvarlig i mange forskellige typer trafikhændelser i forbindelse med at overholde køre/hviletids bestemmelserne, men også større forseelser og tragiske trafikulykker.

Videooptagelser med dashkameraer kan desuden være nyttige, hvis man skulle blive indkaldt som vidne i en forsikringssag eller, hvis ens egen bil bliver skadet og man får brug for forsikring på bilen.

Hvis du ønsker at dække dig helt ind, når du færdes i trafikken, så kan du med god grund også overveje at investere i et bakkamera.

Hvad siger loven om brugen af dashkameraer?

I Danmark er det lovligt at anvende et dashcam under kørsel. Der er dog lovgivning på området og en række forholdsregler, som du skal være ekstra opmærksom på.

Ifølge lovgivningen må du KUN filme på offentlig vej og enkeltpersoner må IKKE optræde som det primære objekt, hvis videooptagelserne offentliggøres.

Ligeledes kan du ikke forvente, at dit forsikringsselskab vil godtage dine videooptagelser med dashcam i forbindelse med forsikringsskader i trafikken. Det kan dog hænde at optagelserne kan anvendes som bevismateriale, hvis der er uenighed om de faktiske forhold.

Hvis du tager på bilferie i udlandet, så er det også altid en god idé at tjekke op på, hvorvidt videooptagelse med et dashcam bilkamera er lovligt. Eksempelvis er det i strid med loven at anvende dashcams i blandt andet Portugal og Østrig.

Husk, at du selv er ansvarlig for at overholde gældende lovgivning ved anvendelse af produkterne. Hos Specialkamera.dk opfordrer vi til at produkterne kun anvendes til lovlige formål.