Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret**
Gratis fragt over 500 DKK*

Brandsikkerhed

Opdag brandulykker i tide med det rette udstyr

Rødalarmer er nærmest blevet standardudstyr i ethvert hjem og i mange virksomheder. Men mange tænker ikke over at en røgalarm bør udskiftes med jævne mellemrum, for at sikre optimal beskyttelse mod røg- og brandulykker. Når du skal udskifte dine gamle røgalarmer, kan det være en god idé at overveje, om du skal opgradere til et lidt mere avanceret produkt. Man kan fx installere en røgalarm fra ABUS, der fungerer sammen med et alarm-system, så du kan blive alarmeret om røgudvikling via en app, selv om du ikke er i nærheden af dit hjem. Denne type røgalarm har også en meget nyttig funktion, der sender besked, når batteriet trænger til udskiftning.

Røgalarm eller varmealarm

De mere avancerede røgalarmer indeholder både en sensor, der kan registrere røgudvikling og en varmefølsom sensor. På denne måde kan du ved nogle typer brande få en tidligere melding på grund af varmesensoren. Ikke alle brande udvikler lige meget røg, så derfor kan det være en stor fordel at have en varmesensor, der udløser en alarm, når lufttemperaturen overstiger en kritisk grænseværdi. Når sensoren registrerer varmen fra en røgsvag brand, kan du få en tidlig melding om brand og du kan reagere hurtigere end hvis du kun havde en røgsensor til at registrere en brand. Med kombinationen af røgsensor og varmesensor opnår du i alle tilfælde en bedre brandsikkerhed, end hvis du kun har en af delene.

Røgalarmer med serieforbindelse

De fleste hjem har mere end én røgdetektor installeret. Hvis man vil beskytte sig bedst muligt i tilfælde af brand, bør man installere en sensor i hvert rum. Som minimum bør man sikre soverum og rum med elektrisk udstyr, der er tændt døgnet rundt. Hver sensor har en indbygget lydgiver, der afgiver en høj alarmlyd, når der registreres tegn på brand. Derfor er det værd at overveje et system, hvor alle sensorerene er sammenkoblede i serie med hinanden, så signalet kan sendes videre og alarmere personer, der befinder sig i andre rum end kilden til røgudviklingen.

Optimal beskyttelse med kamera

Hvis din røgalarm er koblet op via alarmanlægget, kan du udvide sikringen med et antal overvågningskameraer. Hvis du får en melding om brand, kan du have stor nytte af at kunne se med på et udendørs overvågningskamera, for at få vished om situationens tilstand. Hvis du desuden har et eller flere trådløse overvågningskameraer inden i huset, kan du få et mere detaljeret billede af, hvordan det står til.