POE kameraer

POE kamera med samlet strøm- og netværksstik

POE er en teknisk betegnelse, som betyder Power Over Ethernet. Med andre ord betyder dette ganske enkelt, at strømmen forsynes over netværket og dermed trækkes denne over et almindeligt Ethernetkabel (netværkskabel). Man slipper derfor med et POE IP kamera for at have en separat strømforsyning, hvilket ofte foretrækkes, idet det ser pænere ud kun at trække et enkelt kabel i stedet for både et strømkabel og et netværkskabel.

Efterhånden er der mange POE kameraer på markedet og vi har hos Specialkamera.dk en del IP-kameraer med POE funktion. Mange forskellige brands har modeller med POE indgang - dette har eksempelvis Y-Cam HomeMonitor udendørs kamera og Reolink IP-kameraer. Især Reolink har valgt at satse på implementering af POE standarden i mange af deres kameraer, idet et Wi-Fi baseret kamera under alle omstændigheder, alligevel skal have et strømkabel tilsluttet. Dermed får man en hurtigere og mere stabil overførsel af data pga. det kabelførte netværkssignal. Et POE camera kan derfor være et godt alternativ til et almindeligt Wi-Fi kamera.

Hvad kræver POE?

Med POE skal der ikke trækkes flere kabler og man får en mere stabil opkobling. For det første skal kameraet naturligvis understøtte POE og derudover er det nødvendigt, at man enten har en POE-switch eller en POE-injector, der kan levere strømmen. De færreste almindelige routere og switches har POE indbygget, så det kan være en nem løsning at installere en POE injector. Det er en simpel boks, som tilsluttes en stikkontakt og har en netværksport til routersiden og en til kamerasiden. Den sørger for at sende den nødvendige strømstyrke til netværkssignalet, så POE kameraet får den fornødne strømforsyning.

Skab tryghed med indendørs og udendørs POE kameraer

Der leveres kameraer med POE indgang til både indendørs og udendørs overvågning. Med et POE kamera kan du således skabe tryghed både inden- og udenfor hjemmet eller din virksomhed. Du kan altså nu slappe mere af, når du er på ferie eller andre steder over flere dage. Udover den tryghed kameraet må bringe, er udendørskameraet forebyggende mod tyverier i hjemmet. Hvis uvedkommende personer dog alligevel formår at komme ind i dit hjem, er det altid betryggende at vide, hvor tyvene har bevæget sig rundt. Desuden er det brugbart for dokumentation til politiet, så tyverierne mere sandsynligt kan stoppes. Søger du ikke nødvendigvis et kamera med POE funktion, kan du med fordel kigge nærmere på nogle af vores trådløse overvågningskameraer. Her finder du bl.a. nogle nyere versioner med P2P opkobling, som gør, at du kan få adgang til overvågning via internet.