AV kabler

Find et kabel til audio eller video her

Vi har et bredt udvalg af kabler til forskellige audio- og videoapparater. AV er som bekendt forkortelsen for Audio/Video, så her på siden finde du en samling af kabler til forskellige formål indenfor lyd- og billedeverdenen. Vi har både kabler til analoge overførsler af signaler og kabler til digitale signaler. De forskellige typer signaler er bl.a. kendetegnet ved de stik, der sidder i begge ender af kablerne.

Et af de mest kendte AV-kabler er HDMI-kabler. Denne type er kommet på markedet i sin tid, for at danne en standard for digtal overførsel af lyd og billede i ét kabel. HDMI-standarden er kendt i hele verden og stort set alle TV og mange monitors understøtter HDMI.

HDMI-kabler til TV og PC-monitors

Hvis du har et nyere fladskærms TV, er det næsten helt sikkert at der sidder et antal HDMI porte på bagsiden eller på siden af dit TV. Disse porte kan bruges til at tilslutte næsten ethvert andet apparat, der også har HDMI-port. Mange DVD-afspillere har også HDMI port og det gælder også for de fleste harddiskoptagere, som kan optage TV-programmer.

Med et HDMI-kabel kan du nemt og uden teknisk viden tilslutte fx en computer eller en DVD-afspiller til dit TV. Når kablet er på plads, kan du vælge den tilsvarende HDMI-indgang med fjernbetjeningen til dit TV, for at få vist billedet fra din computer. Hvis både computer og TV understøtter lyd via HDMI, kan du tilmed også få lyden overført gennem HDMI-kablet. På nogle TV skal du aktivere, om du vil have lyd via HDMI-signalet.

Du kan også få brug for et HDMI-kabel, når du skal tilslutte en NVR til overvågningskameraer til din PC-monitor eller til dit TV. Kablerne fås i forskellige længder fra 1 meter til 10 meter, så det skulle være nemt at finde et kabel, der passer til dit behov. Hvis du har et komplet overvågningssæt med NVR kan det også være en fordel at anskaffe et HDMI-kabel, for at få tilslutning til dit TV.

Professionelle Displayport kabler til PC

Når en PC skal tilsluttes en monitor kan det gøres med flere typer kabler, afhængig af hvilke port der findes på PCens grafikkort og på monitoren. Nogle monitors har ingen HDMI-port men har i stedet en Displayport indgang, som er en anden standard og et lidt anderledes stik. Vi sælger kabler med Displayport stik i forskellige længder, så du nemt kan forbinde din PC med din monitor. Hvis dit grafikkort understøtter G-Sync standarden, er du nødt til at anvende Displayport kabler. Her vil det ikke fungere optimalt med HDMI eller andre typer AV-kabler.

AV-kabler til bakkameraer

Videosignalet fra et kabelført bakkamera skal overføres til monitoren med et passende kabel. Mange af de kompakte bakkameraer er forberedt for kabler med RCA-stik. Denne type kabler finder du også her. Så hvis du mangler et ekstra langs videokabel med RCA-stik, så kan du købe et kabel på 10 meters længde til en fornuftig pris. Vi har også adaptere til kablerne, så du kan sætte stikkene sammen, selv om de måske ikke passer sammen. Disse adaptere finder du under tilbehør til bakkamera.

Audiokabler til smartphones

Når du skal tilslutte din smartphone til et lydanlæg, kan du få brug for et stereo audiokabel. Disse kabler har et mini-jackstik i den den ene ende, som passer i headset udgangen og to RCA-hanstik i den anden ende, som passer i forstærkerens AUX-indgange. RCA-stikkene kendes også som phono-stik eller cinch-stik. Det er denne type stik, der også sidder på signalkablerne mellem de forskellige enheder i et stereoanlæg.