Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret**
Gratis fragt over 500 DKK*

Vildtkamera

Køb vildtkamera med og uden MMS-funktion. Dansk brugervejledning medfølger. FRI FRAGT

Vildtkameraer er primært udviklet og designet til jægere, landmænd og andre, der har brug for at overvåge et udendørs område på lang afstand. Men et vildtkamera kan faktisk også fungere som et godt overvågningskamera. En af fordelene ved at bruge det til overvågning er, at det kan køre på batterier i langt tid uden tilsyn. De fleste af vores vildtkameraer har usynlige infrarøde LED. Når kameraet skal lave optagelser i mørke tændes det infrarøde lys, som udsendes med en bølgelængde, der gør lyset usynligt for det menneskelige øje. Dermed kan kameraerne forblive helt skjult i mørke og er velegnet til diskret overvågning, hvor man helst vil undgå at afsløre kameraets placering.

Find de bedste vildtkamera til dit behov her

Alle vildtkameraer lagrer fotos og/eller videooptagelser på et SD-hukommelsekort, som monteres i kameraet. SD-kortet kan nemt tages ud af vildtkameraet og udskiftes med et tomt SD-kort, når det skal tjekkes. For at se fotos og video, kan kortet sættes i en computer og optagelserne kan overføres til computeren inden kortet slettes. Nogle vildtkameraer har en overskrivningsfunktion, som sørger for automatisk sletning af de ældste optagelser, når kortet er fyldt.

Batteridriften gør det muligt at vildtkameraer kan placeres på steder hvor det er svært eller umuligt at bruge en fast strømforsyning. Det kan fx være overvågning af en byggeplads eller i en båd. Kameraerne er beregnet til udendørs brug og tåler både regn og frost. Derfor er et vildtkamera meget anvendeligt til mange situationer hvor almindelige overvågningskameraer ikke er optimale. De nyeste modeller har indbygget MMS-modul, der gør det muligt at få tilsendt fotos, når kameraet registrerer bevægelse - eller når man sender en SMS-kode til kameraet for at rekvirere et foto. B & S MG984G-36M er af de mest populære vildtkamerer med SMS / MMS funktion. Det kan være nyttigt i et sommerhus eller en kolonihave, når det er stormvejr eller der er fare for oversvømmelse. 

Når et vildtkamera har usynlige infrarøde LED, lyser LED-pærerne med en bølgelængde, der er usynlig for det menneskelige øje. Normal er det synlige spektrums bølgelængder fra 380 nm til 750 nm. De usynlige IR-LED på vildtkameraerne udesender typisk lys med en bølgelængde på over 900 nm og ligger dermed udenfor det synlige spektrum. Når et vildtkamera har IR-LED, er det en fordel at kameralinsen har mulighed for at aktivere et IR-cut-off filter til at korrigere farverne. Hvis der ikke er et IR-cut-off filter, vil billlederne få nogle unaturlige farve ved visse belysningsforhold. På de fleste vildkameraer sidder der et IR-cut-off filter direkte foran linsen, som kan aktiveres automatisk, når det er nødvendigt.
 

Spørgsmål og svar om vildtkamera

Hvilket vildtkamera er bedst?

Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige vildtkameraer. Der findes ikke én model, der er bedst til alle behov, så det handler om at afdække dit behov og prioritere dine ønsker. Du bør starte med at afgøre, om dit vildtkamera skal kunne sende fotos til mobil eller blot skal gemme på SD-kort i kameraet. Andre væsentlige faktorer kan være reaktionstiden, usynligt infrarødt lys og opløsningen på optagelserne. Det kan give god mening at se på, hvad andre brugere anbefaler og hvilke modeller der klarer sig godt i test.

Hvor længe holder batterierne i et vildtkamera?

Det korte svar er, at det kan ikke besvares. Driftstiden på et sæt batterier afhænger af mange faktorer. Optagelse i mørke kræver infrarødt lys, som er strømkrævende, især ved videooptagelse. Afsendelse af fotos eller video kræver mobilkommunikation, hvilket også bruger en del strøm. Antal optagelser pr. dag er også væsentligt. Antal batterier i kameraet (4, 8 eller 12) spiller en stor rolle. Batteritypen (alkaline eller lithium) er meget vigtig. Lithium holder længst tid og fungerer godt ved lave temperaturer.

Er det lovligt at opsætte et vildtkamera?

Når du placerer et vildtkamera ved din ejendom eller i naturen, bør du overholde "Bekendtgørelse af lov om tv-overvågning". I den første paragraf står, at private ikke må foretage tv-overvågning af områder, der benyttes til almindelige færdsel. Så hvis du vil være på den sikre side, bør du ikke opsætte vildtkameraer i områder hvor andre mennesker færdes i et lovligt ærinde.

Kan jeg finde ud af at bruge et vildtkamera?

Hvis du er fotrolig med at bruge en computer eller en smartphone, vil du nemt kunne betjene et vildtkamera. På mange kameraer behøver du ikke indstille noget - bortset fra dato og tid - fordi kameraet allerede har et sæt standardindstillinger, der passer fint til de fleste behov. Der medfølger en dansk brugervejledning til vildtkameraerne fra Specialkamera.dk. Mange af vores vildtkameraer har mulighed for dansk sprog i menuerne.

Hvor langt rækker sensoren i et vildtkamera?

Den maksimale rækkevidde er forskellig på forskellige vildtkameraer. Det varierer fra ca. 15 meter til 30 meter. Sensorens følsomhed kan finjusteres i 3 trin: Lav, Mellem og Høj. Bevægelsessensoren er varmefølsom i alle vildtkameraer og reagerer på varmeforandringer. Derfor virker sensoren bedst, når der er stor forskel mellem objektets temperatur og lufttemperaturen. De fleste kameraer kan reagerer på små dyr som fx mus og småfugle, hvis de kommer indenfor 2-3 meters afstand. For at udløse kameraet på lange afstande, skal der være tale om større dyr eller mennesker. En bilmotor kan også få sensoren til at reagere pga. varmeudviklingen.