Vildtkamera MMS

Vildtkamera med MMS funktion er ideelt, når du gerne vil få løbende opdateringer fra dit jagt-terræn eller andre steder, du har brug for at overvåge. Alle modellerne herunder har et indbygget GSM-modul, hvor du kan indsætte et SIM-kort. På den måde kan kameraerne indstilles til at sende MMS beskeder direkte til din mobiltelefon. Nogle af kameraerne fra Spypoint sender dog ikke teknisk set en MMS, men overfører fotos til en server på internettet, så fotos er bliver tilgængelige med en app til smartphone.

Vildtkameraer med MMS tilføjer en ekstra dimension, sammenlignet med de traditionelle kameraer. De grundlæggende funktioner er de samme som på traditionelle kameraer. Så der er altid de samme grundkomponenter uanset om det er et MMS kamera eller ikke - og de mange af funktionerne er identiske. Du finder derfor altid en PIR sensor på forsiden af vildtkameraet. Sensoren er varmefølsom og reagerer på bevægelser fra mennesker og dyr. Når sensoren bliver udløst, optager kameraet typisk et foto eller et videoklip - eller evt. begge dele på nogle modeller. Foto eller video bliver lagret på et SD-kort.

Herefter kan et vildtkamera til MMS gå videre med afsendelse af optagelsen. Der kan være forskel på, hvordan optagelsen sendes. Der findes som udgangspunkt fire forskellige metoder til afsendelse:

1. MMS - findes på de fleste kameraer i denne kategori.
2. E-mail via MMS.
3. E-mail via GPRS / data.
4. Cloud / sky via mobildata - fortrinsvis på nyere modeller.

Tidligere var det først og fremmest MMS og e-mail, der dominerede. Men nu kommer flere producenter med cloudløsninger, som er en nyttig funktion, for alle der har en smartphone og gerne vil bruge en app til at tilgå optagelserne.

MMS afsendelse af fotos fra vildtkamera

Den mest kendte metode er traditionelle MMS beskeder. Det er i mange tilfælde også en billig metode, hvis du har brug for at modtage mange fotos fra dit kamera. Hvis du anvender et SIM-kort med MMS abonnement, kan du få tilsendt op til 5.000 MMS beskeder pr. måned til en fast månedlig pris på ca. 50 kr. for abonnementet. Begrænsningerne med ren MMS afsendelse er, at du kun kan sende fotos og ikke video. Og fotos kan ikke sendes i den maksimale opløsning. Så hvis du har brug for at modtage videoklip eller højtopløste fotos, er det nødvendigt med et kamera, der også kan sende e-mail via GPRS. Kameraer fra Spypoint kan ikke sende fotos via MMS, fordi de benytter overførsel til cloud-server.

E-mail via MMS

Denne metode er en slags hybrid mellem MMS og e-mail. Det fungerer teknisk set ved at kameraet sender fotoet som MMS og denne besked bliver omformet til en e-mail på teleudbyderens server, så den kan sendes til den ønskede e-mail adresse med fotoet vedhæftet. Da den indledende overførsel fra kameraet til teleudbyderen foregår via MMS teknologi, har denne metode de samme begrænsninger som almindelig MMS-afsendelse. Men den er typisk nem at indstille og kan også være en billig metode, hvis du bruger et SIM-kort med 5.000 fotos om måneden.

E-mail via GPRS / mobildata

Hvis du gerne vil modtage fotos i høj opløsning eller video-klip fra dit vildtkamera, skal du vælge et kamera, der kan sende som e-mail via GPRS. Det er en stabil metode, der understøtter store datamængder og derfor er velegnet til store filer. Det er ikke alle vildtkameraer, der giver mulighed for at medsende video-klip på e-mail. Men det vil som regel være muligt på de modeller, der understøtter mobildata via 4G, fordi 4G netværket tilbyder en meget høj båndbredde, så store datamængder kan transmitteres på rimelig tid. På samme måde som MMS afsendelse, er der nogle begrænsninger, du skal være opmærksom på. Der kan fx være en grænse for, hvor store datamængder en e-mail kan afsendes med, når den skal behandles. Hvis du vælger e-mail via GPRS skal du desuden være opmærksom på at metoden stiller lidt større krav til indstilling i sammenligning med almindelig MMS foto afsendelse. Det indebærer at du skal indstille en SMTP server, som skal videreformidle afsendelse af e-mails. SIM-kortet der anvendes skal være med et abonnement, der indeholder en mængde mobildata. Det kan godt være et rent datakort uden mulighed for MMS eller telefonopkald. Vildtkameraerne fra Spypoint understøtter ikke denne metode.

Cloud / sky via mobildata 

Den seneste udvikling af vildtkameraer med MMS-funktion, har medført denne metode, som teknisk set ikke sender en MMS til din mobil, men overfører fotos via mobildata til en server på internettet. På serveren har du som bruger en konto, der giver adgang til dine fotos genem en app på din smartphone eller via login på en hjemmeside. For at denne type overførsel kan fungere, skal der være indsat et SIM-kort med mobildata - på samme måde som ved e-mail via GPRS. Det er primært vildtkameraerne fra Berger & Schröter, Bolyguard og Spypoint der har mulighed for overførsel til cloud. Spypoint benytter deres eget system og har en løsning, der leveres inkl. et SIM-kort, der er klar til brug. Med i prisen på Spypoints kameraer er et basis-abonnement med 100 foto overførsler pr. måned. Hvis du har brug for at få overført flere fotos, kan du opgradere til et abonnement med 250 eller 1000 fotos pr. måned - eller du kan vælge det største abonnement, der giver et ubegrænset antal fotos. På kameraer fra Berger & Schröter og Bolyguard kan du vælge at tilslutte kameraet til en cloudløsning fra firmaet Molnus. Her skal du selv sørge for et SIM-kort med mobil data. Til gengæld er der ingen begrænsning på, hvor mange overførsler du kan have pr. måned - bortset fra dit SIM-kort hvor der typisk er en datagrænse pr. måned.

Der findes mange anvendelser for vildtkameraer med MMS-funktion, uanset hvilken metode du vælger til overførsel af optagelser. Den mest indlysende er naturligvis til jagt - fx iagttagelse af dyrenes adfærd og antal på veksler og ved foderpladser. Det kan også være et nyttigt værktøj, når du skal holde øje med fælder og bait-pladser ved fx regulering af mårhunde eller vaskebjørne.

Mange brugere af vildtkameraer med MMS anvender kameraerne til mere traditionelle overvågningsopgaver - fx ved afsides lokaliteter, hvor man har brug for at holde øje med en plads eller en ejendom, hvor der ikke er adgang til internet eller strømtilslutning. En af de store fordele med vildtkameraer er jo netop at de kan placeres næsten overalt - når blot der er mobildækning, så antennen kan fange et signal.