Vi har lukket Grundlovsdag 5. juni og sender ingen pakker denne dag.
Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret
Gratis fragt over 500 DKK*

Live Vildtkamera

Vildtkamera live – hold øje med vildtet eller besætningen

Et vildtkamera er et kamera til udendørs opsætning. Formålet med et vildtkamera er at overvåge dyrelivet på en måde, så man ikke griber forstyrrende ind i naturens gang.

Typisk vil et vildtkamera være batteridrevet, således at du ikke behøver tænke på strømforsyning. Et vildtkamera er samtidig bygget til at kunne modstå vind og vejr og kan derfor monteres uden hensyntagen til ly eller læ.

Moderne vildtkameraer er aktiveret af bevægelse. På den måde undgås unødigt slid på batteriet, idet vildtkameraet automatisk vil tænde, hvis det registrerer bevægelse inden for sin rækkevidde. Et vildtkamera i høj kvalitet vil have en kort reaktionstid og vil derfor kunne levere knivskarpe optagelser af selv de hurtigste dyr i skoven.

Et vildtkamera er designet til at kunne levere skarpe optagelser på alle tider af døgnet – og også under dårlige vejrforhold. Derfor vil et vildtkamera typisk være udstyret med infrarødt lys for de mest optimale optagelser i mørke og ringe sigtbarhed.

Langt de fleste vildtkameraer er den dag i dag udstyret med lagringsmedier som for eksempel Micro SD-kort, hvorpå videooptagelser og billeder kan opbevares. Der findes dog også vildtkameraer, som ved hjælp af et SIM-kort kan overføre billeder og video via 4G-netværket. Det betyder, at du kan få tilsendt billeder og video direkte til din e-mail eller via en app på din telefon, så du ikke behøver at tømme SD-kortet.

De mere avancerede vildtkameraer kan levere livestream af video til din telefon. Det betyder, at du faktisk kan følge med i, hvad der sker omkring foderpladsen eller på marken. I det følgende kan du læse mere om vildtkameraer, som kan levere livestream via 4G-netværket.

Hvad er fordelene ved vildtkamera med liveoptagelse?

Et live-vildtkamera kan være en kæmpe hjælp for jægeren, som udfører vildtpleje, eller for landmanden, som har folende, kælvende eller læmmende dyr på fold. Du kan også bruge dit live-vildtkamera i forbindelse med overvågning af dine jorder og som hjælp til at identificere ulovligt indtrængende.

Med et vildtkamera med livestream kan du på alle tider af døgnet holde dig opdateret med relevante hændelser og være parat til om nødvendigt at skride ind. Uanset hvor du befinder dig, vil du have adgang til livestream fra dit vildtkamera – og dette kan være en stor fordel, hvis du har andet at lave end konstant at holde øje med vildtet eller din besætning

Kan man gemme liveoptagelser fra vildtkamera?

Moderne vildtkameraer har mulighed for såvel livestream som lagring af optagelser. Kameraet vil typisk gemme optagelserne på et Micro SD-kort, alternativt i skyen.

For de fleste vildtkameraer af høj kvalitet gælder det, at du selv kan indstille streamingfunktionen efter behov. Du kan vælge at slå de funktioner fra, som slider mest på batteriet eller kræver megen båndbredde, i de perioder, hvor du ikke har brug for dem.

Streaming-vildtkamera kræver abonnement

Vælger du at investere i et live-jagtkamera, skal du være opmærksom på, at det kræver et abonnement på en teletjeneste samt et SIM-kort. Du skal derfor tilkøbe dette separat, når du køber vildtkamera.

Flere producenter af vildtkameraer har abonnementsplaner særligt designet til jagtkunder, idet planen kun er aktiv i sæsonen og dermed ikke så dyr. Skal du overvåge et udendørsareal året rundt, bør du dog vælge et traditionelt abonnement.