Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret
Gratis fragt over 500 DKK*

Indendørs overvågningskamera

Når du skal vælge et overvågningskamera til indendørs brug, er udvalget stort, fordi du både kan bruge udendørs og indendørs modeller. Den væsentligste forskel er, at indendørs overvågning ikke kræver et vandtæt kamera og ofte vil kameraet heller ikke være beregnet til at fungere ved frostgrader. Desuden vil de indendørs overvågningskameraer i de fleste tilfælde være mere kompakte og udført i mindre robuste kabinetter. Den kompakte størrelse gør det nemmere at finde en velegnet placering, når kameraet skal monteres i et rum indendøre og kameraet vil bedre kunne falde ind i omgivelserne med et mere diskret design.

På denne side viser vi udelukkende de kameraer, der specifikt er beregnet til indendørs montering. Så du kan sagtens også udvide dine overvejelser til at se på de udendørs kameraer, men de er ikke med på denne side, fordi vi gerne vil vise præcis de overvågningskameraer, der udelukkende kan anvendes indendørs og ikke anbefales udendørs. Hvis du skal bruge dit nye kamera i et værksted eller et skur eller lignende rum, hvor der måske ikke altid er frostfrit men til gengæld et tæt og nogenlunde tørt, så kan det som regel godt gå an at vælge et indendørs overvågningskamera. Flere af kameraerne her på siden kan nemlig godt fungere ved temperaturer under frysepunktet - men de er ikke vandtætte og tåler derfor ikke at være monteret udendørs, hvor de kan blive ramt af regn og anden nedbør. Fordelen ved at vælge en indendørs model kan være at prisniveauet som regel er lavere ved sammenligning med de kameraer, der specifikt er fremstillet til at fungere i alt slags vejr.

Vi forhandler indendørs overvågningskameraer fra forskellige producenter. Sortimentet er bredt, så der findes forskellige modeller til forskellige behov. Derfor er det ikke muligt at svare på hvilken model der er det bedste indendørs overvågningskamera. Fordi det kommer an på, hvad du skal bruge det til og hvilke krav og forventninger, du har til dit nye kamera. De billigste modeller har faktisk en fin billedekvalitet - men har ikke helt så fine specifikationer og ikke så mange funktioner som de dyrere kameraer. Men det er ikke sikkert du har brug for disse ekstra funktioner - så du vil muligvis være ligeså godt stillet med et billigt kamera som med en dyrere udgave.

Mange spørger, om man kan bruge et indendørs kamera til udendørs overvågning ved at placere kameraet inde bag en rude og lade det optage hvad der foregår ude på den anden side af ruden. Det korte svar er: Nej - desværre er det ikke en god idé. I en snæver vending eller i en nødsituation kan man måske få det til at fungere - men for de fleste vil det ikke være optimalt. Den væsentligste årsag er, at ruden vil danne reflektioner. Det er i sær i mørke at dette vil være problematisk for det indendørs overvågningskamera. Når det bliver mørkt har kameraerne behov for en lyskilde til at oplyse motivet - hvis man skal kunne se noget på optagelserne. Til dette formål har næsten alle kameraer indbyggede infrarøde LED'er, som kan oplyse arealet foran kameraet og gøre det muligt at optage i sort-hvid. Men lyset fra dioderne vil i høj grad blive reflekteret af glasset i ruden, så billedet vil blive overbelyst og entet helt hvidt eller alt for lyst til at man kan få et brugbart billede. Løsningen kan være at deaktivere de infrarøde LED'er og i stedet sørge for almindeligt hvidt lys udenfor - hele tiden mens det er mørkt. Lyset kan enten komme fra gadelamper eller andre lamper. Så det optimale er altså at undgå at bruge det indendørs overvågningskamera bag en rude - men i særlige tilfælde kan det give et acceptabelt resultat, hvis der ikke er andre muligheder.