Test af vildtkameraer

Bemærk: Siden er under opbygning

Vi tester med jævne mellemrum et bredt udvalg af de bedste vildtkameraer på markedet. Der kommer løbende nye kameraer og funktioner samt specifikationerne forbedres i takt med at teknologierne udvikles. Vi ser også en prisudvikling som følges med ændrede produktionsomkostninger.

Det bedste vildtkamera er dét kamera, der passer bedst til den enkeltes behov. Der findes nok ikke ét kamera, der er det bedste til alle brugeres behov. Det skyldes bl.a. at det er vidt forskelligt, hvad forskellige brugere prioriterer af funktioner og egenskabet på et vildtkamera. Hvis man prioriterer at kameraet skal have en lang rækkevidde, kan det være at man må gå lidt på kompromis med fx hastigheden, sammenlignet med andre kameraer. Du kan overveje at læse vores sammenligning af vildtkameraer, hvis du vil have et godt overblik over forskellige kameraers ydelse og egenskaber.

Når vi udfører testen af vildtkameraer, kigger vi på nogle af de egenskaber som flest brugere efterspørger. Det drejer sig om bl.a. prisen, hastigheden, billedkvaliteten og synligheden på det infrarøde lys.

1. Nedis vildtkamera 16 MP

Dette kamera fra Nedis kom på markedet i 2019 og har en meget attraktiv pris. Selv om prisen er i den lave ende, får man her et meget stabilt og robust kamera med en fin ydelse.

Kameraet er meget brugervenligt - bl.a. pga. en meget enkel menu, der er nem at kontrollere med de indbyggede knapper og den tydelige skærm på 2,36 tommer.

Nedis kameraet kan optage både fotos og video og har en kombitilstand 

Sammenlignet med nogle af de dyrere kameraer i testen, har Nedis kameraet en begrænsning i rækkevidden på PIR-sensoren og på det infrarøde lys. Men hvis du er godt tilfreds med 15-20 meters rækkevidde, får du et supergodt kamera til en beskeden pris.

En af styrkerne ved Nedis 16 MP vildtkameraet er det infrarøde lys, som er af typen "sort, low glow". Det beryder at lyset er så godt som usynligt for det menneskelige øje. Vores test af vildtkameraerne viser at dette kamera er et af de bedste på dette punkt.

Se mere om Nedis vildtkamera 16 MP - klik her

2. Bolyguard SG520 

Kameraet fra Bolyguard, model SG520 er vores bestseller gennem flere år. Og det er ikke uden grund, for dette vildtkamera har vundet en større test i magasinet Jæger. Da magasinet testede SG520 sammen med en række dyrere kamera, blev konklusionen at SG520 var det bedste kamera i forhold til prisen. Det blev ikke kåret som det allerbedste kamera i testen, fordi flere af de andre kamera kostede mere end det dobbelte - men blev ikke vurderet til at være dobbelt så gode.

Hvis du prioriterer at få mest muligt for pengene, er Bolyguard SG520 uden tvivl et rigtig godt bud på at være det bedste vildtkamera. Sammenlignet med Nedis vildtkamera 16 MP, har SG520 en bedre rækkevidde. Det kan registrere bevægelser på helt op til 26 meters afstand og det infrarøde lys rækker til ca. 21 meter. På trods af det meget kompakte ydre, er SG520 et effektivt kamera på lange afstande. 

For nogle brugere vil det være en ulempe at kameraet er så kompakt, at der kun er plads til 4 AA batterier, som gør at der skal skiftes batterier oftere i sammenligning med andre kameraer, hvor der er plads til 8 batterier eller 12 batterier. Men i praksis kan det løses ved at anvende højtydende Lithium batterier, som er blevet testet til at kunne holde strøm mere end dobbelt så længe som almindelige alkaline batterier.

Ligesom Nedis vildtkamera 16 MP kan dette kamera ikke sende fotos til MMS eller e-mail - men udelukkende lagre billederne på et SD-kort i kameraet.

Da vi lavede vore vildtkamera test af Bolyguard SG520, var det nemt at se, at billedekvaliteten er helt i top og langt bedre end billigere kameraer - som fx Nedis, der var vildtkamera testens første kamera. En af årsagerne til de markant bedre billeder skal findes i foto-chippen som har en bedre opløsning end de billigere vildtkameraer. Nedis 16 MP har en fotochip, der yder 3 MP - og SG520 har en fotochip med 5 MP opløsning. Så også på dette punkt får du rigtig meget for pengene.

Se mere om Bolyguard SG520 - klik her