Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret**
Gratis fragt over 500 DKK*

Sammenligning af vildtkameraer

Bemærk: siden er under udarbejdelse

For at du bedre kan vælge det helt rigtige vildtkamera, kan det være en god idé at sammenligne funktioner og specifikationer.
Du kan finde hjælp til sammenligning af vildtkameraer i skemaet på denne side. Her har vi samlet alle de detaljerede specifikationer for de mest populære vildtkameraer fra Specialkamera.dk. Hvis du har brug for nogle specifikke funktioner på dit kamera, kan det være nyttigt at have et samlet overblik over alle mulighederne, så du nemt kan sammenligne de forkellige kameraers muligheder. Nederst på siden kan du se de mest populære vildtkameraer i vores sortiment.
De forskellige modeller har forskellige styrker og svagheder. Så når du sammenligner de forskellige vildtkameraer, er det godt, hvis du har en idé om hvilke parametre, der er vigtige for dig. Hvis du fx lægger vægt på en hurtig reaktionstid og usynligt IR-lys, så er udvalget allerede begrænset til halvdelen af kameraerne i skemaet.

  Nedis
16 MP
Technaxx
TX-69
Bolyguard
SG 520
B & S
SG 880
B & S
MG 984
MMS Nej Nej Nej Ja 2G Ja 4G
IR-lys synligt Low glow 940 nm Synligt Usynligt Usynligt Usynligt
Reaktionstid 0,6 s. 0,6 s. 0,7 s. 1,2 s. 1 s.
Sensor afstand 20 m 15 m 26 m 23 m 30 m
IR-lys afstand 15 m 20 m 21 m 21 m 30 m
Foto pixels 16 MP 12 MP 24 MP 18 MP 36 MP
Video HD 1080p (15 fps) 1080p 1080p 1080p 1080p (30 fps)
DK sprog Nej Ja Ja Ja Ja
Mikrofon Ja (on/off) Ja (on/off) Ja (on) Ja (on) Ja (on)
Video længde 3 - 30 s. 3 s. - 10 min 5 - 60 s. 5-60 s. 5 - 180 s.
Batterier 8 AA 8 AA 4 AA 4/8 AA 4/8 AA
SD maks. 32 GB 32 GB 32 GB 32 GB 32 GB
Loop Ja (on/off) Ja (on/off) Ja (auto)    
Multishot 1-3 1-3 1-3 1-3 1-3
Skærm str. 2,36" 2,4" 1,4" 1,4" 2"
Video visning Ja Ja Nej Nej Ja
Start/stop Ja 1 periode Ja 1 periode Nej Ja 1 periode Ja
Indstil dage Nej Nej Nej Nej Ja
Driftstemp. -30 - +70°C -7 - +40°C -20 - +60°C -20 - +60°C -20 - +60°C
Synsfelt 90° 70° 55° 45° 46°
Time lapse Ja Ja Ja Ja Ja
Foto+video Ja Ja Ja Ja Ja
Password Ja Ja Nej Nej Nej
TV-udgang Nej Ja Nej Ja Ja
USB-udgang Ja Ja Nej Ja Ja
Vandtæthed IP66 IP56 ? IP54 ?


Forklaring til begreberne i sammenligningen:

  1. MMS
    Med MMS funktion kan du indsætte et SIM-kort i kameraet og indstille det til at sende fotos via MMS til din telefon eller som e-mail. Der er forskel på 2G kameraer kan kun bruges med 2G netværk og kan ikke opgraderes til 4G. Med et 4G kamera kan man få fordel af højere overførselshastighed og kameraet er mere fremtidssikret end et 2G kamera.
  2. IR-lys synligt
    Vildtkameraer bruger infrarødt lys (IR) som lyskilde i mørke. Infrarøde lysdioder kan udsende lys som enten er synligt eller usynligt for menneskelige øjne. Det skyldes forskellige bølgelængder. De synlige dioder udsender et svagt rødt lys, når der tages fotos eller video i mørke. Usynlige dioder er derimod helt usynlige, når der tages fotos eller videoer.
  3. Reaktionstid
    Alle vildtkameraer har en kortvarig forsinkelse fra bevægelsessensoren registrerer bevægelse til der bliver taget et foto eller en video. Tiden kan variere fra kamera til kamera. Hvis du har brug for at optage noget eller nogen, der passerer hurtigt forbi, er det en fordel med en lav reaktionstid. Kaldes også "trigger time".
  4. Sensor afstand
    Bevægelsessensorens rækkevidde. På forsiden af et vildtkamera sidder en såkaldt PIR (Passive InfraRed) - hvilket er kameraets bevægelsessensor. Sensoren kan være mere eller mindre følsom og derfor taler man om hvor lang rækkevidde eller hvor lang afstand sensoren rækker.
  5. IR-lys afstand
    Nattesynets rækkevidde. IR står for InfraRed. Når det er mørkt har kameraerne brug for en lyskilde til at gøre det muligt at oplyse det område, der skal fotograferes. På de fleste kameraer er lyskilden en mængde infrarøde lysdioder, der enten er usynlige eller synlige. Antallet af dioder og diodernes effekt er afgørende for hvor lang rækkevidde nattesynet har. Det er derfor ikke nok at se på antallet af IR dioder, for at afgøre lysets effektivitet.
  6. Foto pixels
    Opløsningen på fotooptagelser. Et digitalt foto er opbygget af en stor mængde kvadratiske pixels. Hvis man zoomer helt tæt på, kan man se de mange ensfarvede kvadrater, som tilsammen danner fotoets motiv. Jo flere pixels, desto flere detaljer kan gengives. Et fotos opløsning betegnes med enheden MegaPixels (MP). Et foto med opløsningen 12 MP består således af 12 mio. pixels. Det svarer til at fotoet er opbygget af 4000 pixels i bredden og 3000 pixels i højden.
  7. Video HD
    Opløsningen på videooptagelser. På samme måde som fotos, består videoer af pixels. De mest almindelige opløsninger er VGA (640 x 480 pixels), HD, kaldes også HD ready (1280 x 720 pixels) og Full HD (1920 x 1080). Med høj opløsning får man et pænere og mere detaljeret billede. Det er også vigtigt at lægge mærke til videoernes frame rate, som måles FPS (Frames Per Second). Dette begreb fortæller hvor mange billeder pr. sekund, videoen indeholder. Jo højere FPS, desto jævnere og mere glidende bevægelse får videofilmene.
  8. DK sprog
    Indstilling af et vildtkamera foregår som regel med et menusystem på en indbygget skærm. Menuerne kan ofte fremvises på forskellige sprog. Stort set alle kameraer har engelsk som et af sprogene og flere og flere kameraer fås nu med danske tekster i menuerne, så det er nemmere at navigere og indstille kameraet, hvis du ikke er sprogkyndig.
  9. Mikrofon
    Hvis kameraet har en indbygget mikrofon, kan du få video med lyd på. På nogle vildtkameraer kan du vælge om mikrofonen skal være aktiv eller ikke.
  10. Video varighed maks.
    Når aktiverer vildtkameraets videofunktion, kan du vælge, hvor lang tid hver videoptagelse skal vare. Varigheden kan indstilles fra få sekunder til flere minutter. På nogle få kameraer kan varigheden være op til 10 minutter.
  11. Antal batterier
    Hvis du ønsker at kammeraet skal drives med strøm fra batterier, skal du bruge et antal batterier. Typisk AA-batterier. Der er brug for mellem 4 og 8 batterier i de fleste vildtkameraer. På en del 6-volt kameraer, er der plads til 8 stk. AA-batterier, men der er som regel valgfrit, om du vil indsætte 4 batterier eller 8 batterier. Med 8 batterier får du op til dobbelt så lang batteridrift og det anbefales derfor at fylde alle pladser i batterirummet.
  12. SD-kort maks.
    SD-kort findes i forskellige størrelser. De mest almindelige er 8 GB, 16 GB og 32 GB. Det er væsenligt at du ikke indsætter et større kort, end kameraet kan håndtere. Nogle få kameraer kan håndtere 64 GB kort. Men hvis du forsøger at indsætte et 64 GB kort i et vildtkamera, der kan håndtere maks. 32 GB, så vil du sandsynligvis ikke kunne anvende kameraet.
  13. Loop / overskrivning
    Med loop-funktion kan dit vildtkamera selv slette de ældste optagelser på SD-kortet, når der ikke er mere plads tilbage. Overskrivningen håndteres forskellige på kameraerne. Nogle har auto funktion, så overskrivning altid er aktiveret. Andre har on/off funktion, hvor du selv kan vælge, om overskrivning skal være til eller fra. Hvis kameraet samtidig har en låsefunktion, kan du låse og dermed beskytte nogle af dine optagelser mod at blive overskrevet.
  14. Multishot
    Du kan vælge at aktivere multishot, for at få vildtkameraet til at optage flere fotos i træk hver gang sensoren registrerer bevægelse. Med multishot.
  15. Skærm str.
    Når du skal indstille et vildtkamera eller vil gennemse fotos og videoer, skal du bruge skærmen på kameraet. Målet på skærmen er i tommer og målt diagonalt. En tomme er ca. 2,5 cm og det diagonale mål går fra hjørne til hjørne. Det er en fodel at have en stor skærm, hvis man skal se mange billeder på kameraets skærm samt hvis man har lidt nedsat syn og har svært ved at se de små bogstaver og tal på en lille skærm.
  16. Visning af video
    Med skærmen kan du se fotos og video-optagelserne på kameraet uden at skulle fjerne SD-kortet. Men det er ikke alle kameraer der kan afspille en video direkte på skærmen. Hvis der står "Ja" i feltet "Video visning", betyder det at du kan både se fotos og afspille videoer på skærmen. Hvis der står "Nej", kan du kun se fotos samt et still-billede, der indikerer en videos motiv. I denne situation er du nødt til at afspille videoer på en computer.
  17. Start/stop
    Det kan være praktisk med en start/stop funktion, hvis du kun vil have kameraet aktivt i en afgrænset tidsperiode. På nogle kameraer kan du indstille et starttidspunkt og et stoptidspunkt - fx kl. 16:00 og kl. 07:00 - så vil kameraet kun være aktivt udenfor normal arbejdstid på alle dage. I nogle tilfælde kan du også vælge hvilke ugedage, kameraet skal være aktivt og kombinere det med tidsperioden. Nogle enkelte vildtkameraer har mulighed for at indstille to perioder. Dvs. du kan vælge to tidsrum i løbet af et døgn, hvor kameraet skal være aktivt.
  18. Indstil dage
    Hvis kameraet har denne funktion, kan du indstille, hvilke ugedage vildtkameraet skal være aktivt. Det kan være nyttigt, hvis kameraet bruges til overvågning og kun skal være aktivt på arbejdsdage og ikke i weekends.
  19. Driftstemp.
    Vildtkameraer er konstrueret til at være ude i næsten alt slags vejr. Men du skal helt overholde temperaturintervallet, for at være sikker på at kameraet virker.
  20. Synsfelt
    Kameralinsens udformning afgør hvor bred en vinkel kameraet kan observere. På engelsk kaldes egenskabel Field Of View (FOV) - og kan oversættes til "Synsfelt" eller "Syndsvinkel". Jo højere tallet er, desto bredere felt kan du se på optagelserne (vidvikel) og jo mindre tallet er, desto smallere felt kan du se (tele). Med en høj værdi, kan du se meget i bredden, men motivet bliver mindre (zoomet ud). Med en lav værdi, kan du se mindre i bredde, men motivet bliver større (zoomet ind). Det gælder om at finde et passende kompromis. Hvis linsens FOV eksempelvis er 54 grader, vil du på 10 meters afstand kunne optage et motiv, der er ca. 10 meter i bredden.
  21. Time lapse
    Med time lapse kan du lave tidsforskudt optagelse. Det betyder, at vildtkameraet indstilles til ikke at bruge PIR sensoren til at registrere bevægelser. I stedet indstiller man et tidsinterval, som angiver hvor tit kameraet skal tage et foto eller en video. Du kan fx indstille time lapse med 5 minutters interval, for at få taget et foto hvert 5. minut uanset om der sker noget eller ej. Kameraet vil fortsætte med at tage 12 fotos i timen, så længe det er tændt og så længe der er strøm på batterierne.
  22. Foto+video
    Denne tilstand gør det muligt at kameraet tager et foto efterfulgt af en videooptagelse. Kaldes også kombitilstand.
  23. Password
    Med password funktion, kan du beskytte vildtkameraer mod uønsket adgang. Brugeren skal indtaste en PIN-kode, for at få adgang til kameraets indstillinger.
  24. TV-udgang
    For at kunne fremvise kameraets fotos og videoer på en almindelig TV-skærm, er det nødvendigt at kameraet har en TV-udgang, som muliggør tilslutning til et TVs AV-indgang. Det er dog også muligt på visse TV at indsætte SD-kortet i en indbygget kortlæser i TV'et.
  25. USB-udgang
    Med USB kan du tilslutte kameraet til en computers USB-port, så du nemt kan overføre optagelserne fra SD-kortet, mens det sidder i kameraet. Der medfølger som regel et kabel der passer til USB-stikkene, når der findes en USB-udgang på kameraet.
  26. Vandtæthed
    Der findes et system til kategorisering af apparaters støv- og vandtæthed. Skalaen kaldes IP-skalaen og benævnes også som kapslingsklasse. Det første tal af de to cifre angiver tætheden for faste partikler - fx sandkorn, støv og lignende. Det andet tal angiver vandtætheden. Hvis et kamera er angivet til IP54, er 5-tallet et tegn på at det er støvbeskyttet (men ikke støvtæt, som kræver et 6-tal). 4-tallet er et tegn på at kameraet er beskyttet mod vand i klasse 4 og kan tåle vandsprøjt fra alle sider (men tåler ikke neddykning i vand, som kræver 7 eller mere).

 Herunder vises de mest populære vildtkameraer lige nu: