Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret
Gratis fragt over 500 DKK*

Ordforklaring for vildtkameraer

Bemærk: siden er under udarbejdelse

Hvad betyder MP og FPS og hvad er forskellen på HD og Full HD?
Når du skal vælge vildtkamera, er der en mængde tekniske begreber, der beskriver forskellene på de enkelte modeller. Hvis du er tvivl om, hvad de forskellige tekniske udtryk betyder og hvad der er væsentligt, så kan du sikkert bruge ordforklaringen på denne side. Nogle af forklaringerne kan også bruges til en generel forståelse af, hvad ordene betyder - fx på et almindeligt videokamera eller et videokamera.

Afspilning af video
De fleste vildtkameraer kan optage både fotos og video. Hvis kameraet har en indbygget LCD-skærm til fremvising af optagelserne, kan der være forskel på, om både fotos og videoer kan fremvises. Hvis kameraet ikke understøtter afspilning af video, kan man som regel kun se det første billede fra video, men man kan ikke afspille resten af videoen. Derfor skal man have videoen overført til en computer før den kan afspilles.

Antal batterier
Der er forskel på, hvor mange batteriet der er plads til i vildtkameraets batterirum. Det mest almindelige er 4 stk. eller 8 stk. AA-batterier. Men der findes også nogle kameraer, som kan anvende 6 stk. eller 12 stk. AA batterier. Jo flere batterier der er plads til, desto længere tid kan kameraet være i drift inden der skal indsættes nye batterier.

Driftstemperatur
Vildtkameraer er jo i sagens natur konstrueret til at blive anvendt udendørs. Derfor er driftstemperaturen som regel dækkende et interva fra lave minusgrader til høje plusgrader. Der kan dog være enkelte modeller der ikke går helt så langt ned i frostgraderne som de fleste gør.

Foto + video
Næsten alle vildtkameraer har en kombi-tilstand, hvor kameraet først tager et foto og derefter begynder på en videooptagelse. I denne tilstand kan man være nødt til at acceptere at forsinkelsen på optagelsen bliver højere end hvis der kun tages ét foto. (Se mere under "Reaktionstid").

Fotoopløsning

FPS / Frames Per Second

Mikrofon

Multishot

Overskrivning

Password

PIR sensor

Reaktionstid
Stort set alle vildtkameraer har en reaktionstid der er højere end 0 sekunder. Det mest normale er at resaktionstiden ligger på mellem 0,4 sek. og 1,5 sek. Denne parameter kaldes også trigger-timer. Tiden er et udtryk for, hvor lang tid der går fra PIR-sensoren har registreret bevægelse til foto-chippen har taget et foto eller påbegyndt en videooptagelse. Reaktionstiden er næsten altid højere ved optagelse af video, sammenlignet med ren fotooptagelse.

SD-kort maks.

Skærm str.

Start/stop

Synsfelt

Time lapse

TV-udgang

Vandtæthed

Video varighed maks.

Videoopløsning