Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret**
Gratis fragt over 500 DKK*

Hvorfor er der ingen dyr på optagelserne fra mit vildtkamera?

Det er ikke unormalt at vildtkameraer har en forsinkelse, som kan betyde at dyret, der udløste sensoren er væk, når billedet optages.

Forsinkelsen skyldes at vildtkameraer er designet til at spare mest muligt på strømmen - det opnås ved at kun PIR-sensoren er tændt, når kameraet står i standby tilstand.

Når sensoren udløses, skal resten af kameraet tændes og sættes i gang - og det tager lidt tid.

Forsinkelsen kaldes bl.a. triggertid / trigger time / reaktionstid.

Nogle forhandlere kalder det lukkertid eller "shutter time" - men det er i virkeligheden misvisende, fordi disse begreber har en anden betydning i den traditionelle kameraverden.

Forsinkelsen er som regel mindst, når kameraet skal optage fotos.
Ved videooptagelser kan forsinkelsen være meget høj på nogle kameraer.

Et af de hurtigste kamera på markedet er Nightowl D3N (også kaldet Bushwhacker), som har en forsinkelse på ca. 0,2 sek (ved fotos):
https://www.specialkamera.dk/nightowl-d3n-vildtkamera-testvinder

Et andet bud på et meget hurtigt kamera er Spypoint Flex, som kan reagere på 0,3 sek.:
https://www.specialkamera.dk/spypoint-flex-4g-vildtkamera-33-mp-inkl-sim-kort

Uanset hvor hurtigt kameraet reagerer, vil det altid være en god idé at eksperimentere med kameraets placering og sørge for at dyrene er så længe som muligt i kameraets synsfelt.
Dvs. det er en dårlig idé at placere kameraet, så det "ser" vinkelret på dyrenes bevægelsesretning.
Det er meget bedre at lade kameraet "se" parallelt med dyrenes bevægelsesretning.

Se listen herunder med kameraer, der har en hurtig reaktion - alle de nævnte vildtkameraer kan reagere på mindre end 0,5 sekunder.

Hvis du har installeret dit vildtkamera i skoven, men bemærker, at der ikke er nogen dyr på optagelserne, kan det skyldes en række forskellige faktorer. Det er vigtigt at forstå, at dyrs adfærd og bevægelser kan være uforudsigelige, og der er flere grunde til, at de muligvis ikke vises på dine optagelser.

En af de mest sandsynlige årsager kan være, at dyrene simpelthen ikke passerer forbi dit kamera. Dyrs bevægelsesmønstre kan være komplekse og påvirkes af mange faktorer, herunder fødevarekilder, rovdyr, vejrforhold og parringssæsoner. Det er derfor vigtigt at overveje disse faktorer, når du vælger, hvor du skal placere dit kamera.

En anden mulig årsag kan være, at dyrene er bange for dit kamera. Selvom de fleste vildtkameraer er designet til at være diskrete, kan nogle dyr stadig være opmærksomme på dem og undgå dem. Dette kan være særligt sandt, hvis dit kamera laver en lyd eller udsender et lys, når det tager en optagelse.

Derudover kan det også være, at dit kamera ikke er sat op korrekt, eller at det ikke fungerer som det skal. For eksempel, hvis dit kamera ikke er indstillet til at registrere bevægelse, eller hvis det ikke har nok strøm, vil det ikke være i stand til at tage optagelser, selvom der er dyr i nærheden.

Hvis du ønsker at øge chancerne for at få flere dyr på dine optagelser, er der flere ting, du kan gøre. Du kan prøve at flytte dit kamera til et andet sted, hvor du ved, at der er mange dyr. Du kan også forsøge at tiltrække dyrene med noget mad, men det er vigtigt at gøre dette på en ansvarlig måde for ikke at forstyrre dyrenes naturlige adfærd.

Endelig, hvis du mistænker, at dit kamera ikke fungerer korrekt, er det vigtigt at tjekke, om det er sat op korrekt, og om det har nok strøm. Du kan også prøve at tjekke, om dit kamera har den rette indstilling for at optage dyr. Hvis du stadig har problemer, kan det være en god idé at kontakte producenten eller en ekspert for at få hjælp.