Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret
Gratis fragt over 500 DKK*

Test af action-kameraer

– din guide til at vælge det rigtige

På denne side finder du vores seneste nye test af actionkameraer. Actionkameraer bliver mere og mere populært på grund af dets mange anvendelsesmuligheder.

Vi præsenterer dig for to forskellige produkter i vores test. Disse produkter har hver især nogle forskellige specifikationer, der adskiller dem fra hinanden. Det kan være med til at give dig en bedre fornemmelse af, hvad du skal gå efter. Læs med her i vores test af action-kameraer.

Hvad er et action-kamera, og hvad kan jeg bruge det til?

Et action-kamera er et kamera, der er særligt godt til at optage hurtige sekvenser. Disse kameraer er blevet yderst populære de seneste år.

Det særlige ved et action-kamera er, at det er yderst slidstærkt. Den kan derfor tåle at få stød eller slag, uden det går i stykker. Et action-kamera adskiller sig derfor en del fra de traditionelle kameraer.

Et action-kamera kan bruges til mange forskellige ting. Ofte kan det monteres på skateboards, biler, cykler, dykkerudstyr, kroppen og meget andet. Der er derfor mulighed for at skyde film fra en masse forskellige vinkler med et action-kamera, hvilket giver optagelserne et unikt perspektiv.

Disse overvejelser skal du gøre dig for at vælge det rigtige action-kamera

Der er flere ting man skal tage med i sine overvejelser, når man skal købe sit første actionkamera. Hos Specialkamera har vi mange års erfaring med at rådgive vores kunder. Vi vil anbefale alle at sammenligne følgende specifikationer:

 • Video- og billedkvalitet
 • Kameraets monteringsmuligheder
 • Tilslutningsmuligheder
 • Pris

Video- og billedkvalitet

Noget af det første, du skal overveje, er, hvilken video- og billedkvalitet du har brug for. Dit valg afhænger meget af, hvad det er, du skal bruge kameraet til, og hvad du skal bruge dine optagelser til.

De nyeste modeller har i dag 4K-opløsning, hvor du får helt skarpe billeder. Mange kan dog også nøjes med Full HD-opløsning, hvor du også får rigtig gode optagelser. Det er dog et valg, du skal forholde dig til.

Monteringsmuligheder

Da et action-kamera ofte bruges, mens du er i bevægelse, er det vigtigt at overveje, hvordan du ønsker at montere kameraet. Det kan være meget forskelligt, hvilket monteringsudstyr, der følger med dit kamera.

Ved nogle modeller følger der ikke noget med, og du skal købe det ved siden af. Ved andre kameraer følger der flere forskellige ting med, som for eksempel til at montere action-kameraet på din cykelhjelm eller på dit cykelstyr.

Tilslutningsmuligheder

Du skal også overveje tilslutningsmulighederne, når du leder efter et actionkamera.

Ved nogle kameraer er der mulighed for både at styre kameraet fra din telefon eller tilkoble din computer til enheden. Det er vigtigt at tænke over tilslutningsmulighederne, hvis du skal have overført data fra kameraet til en computer, eller hvis du vil se optagelserne fra din telefon.Foretrækker du i stedet at se dine videoer og billeder på computeren efterfølgende, er Wi-Fi måske ikke noget, du behøver at prioritere.

Prisen

Prisen skal selvfølgelig altid vurderes. Dette skyldes blandt andet, at priserne spænder bredt, når vi taler om actionkameraer. Priserne hænger dog ofte sammen med kvaliteten. Det betyder derfor også, at der kan være meget forskel på kvaliteten.

Det er derfor en god idé at gøre op med dig selv, hvad det er for en kvalitet, du har behov for, og hvad du er villig til at betale for det. På den måde kan du nemmere finde det rigtige action-kamera.

HD Action-Kamera 720p Nedis ACAM10BK

Det første kamera i vores test kommer fra Nedis. Her får du et rigtigt godt kamera, der kan være en rigtig god start, når du vil i gang med at skyde videoer.

Det særlige ved dette actionkamera er, at der medfølger et vandtæt hus. Det betyder, at du kan skyde film under vandet. Det er desuden vandtæt helt ned til 30 meters dybde.

Du kan dog også sagtens filme en masse fede videoer på land med dette kamera. Der medfølger forskellige monteringsdele, du kan bruge til kameraet. Der er blandt andet mulighed for at montere det på din cykelhjelm eller dit cykelstyr for at skyde videoer fra flere forskellige vinkler.

Når du skal have filmen fra kameraet til computeren, benytter du blot det medfølgende USB-kabel.

Facts om produktet:

 • Videoopløsning: 720p
 • Lagringsmedie: Micro SD-kort, maks. str. 32 GB (medfølger ikke)
 • Opladeligt batteri: Li-Ion
 • Fotoopløsning: 12 MP
 • Objektivvinkel: 120°
 • Skærmtype: LCD
 • Videoformat: AVI
 • Vandtæt ned til: 30 meter

Se mere og køb actionkameraet Nedis 720p - klik her

Action-Kamera Nedis 4K Ultra HD Wi-Fi

Vores næste kamera kommer også fra Nedis. Med dette kamera får du noget af den bedste billedkvalitet på markedet lige nu.

Dette kamera er udstyret med en 4K-opløsning. Det betyder, at du får en videokvalitet, der er fire gange bedre end en Full HD-opløsning. Dette kamera er derfor perfekt til dig, der vil skyde flotte og detaljerede videoer – hver gang du skal filme.

Med dette kamera har du også mulighed for at optage live-videoer. Igen foregår det via en app, som også er gratis ved denne model.

Facts om produktet:

 • Videoopløsning: 4K
 • Vandtæt op til: 30 m
 • Integreret batteri: Li-Ion
 • Objektivvinkel: 120°
 • Optagelseslængde: 29 min
 • Fotoformat: JPEG
 • Videoformat: MP4
 • Wi-Fi

Se mere og køb Nedis actionkamera med 4K - klik her

Få hjælp til at vælge det rette kamera

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket kamera, der passer bedst til dine behov, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid til rådighed. Du kan også se hele af vores udvalg af actionkameraer på denne side.

Vi har mange års erfaring med rådgivning indenfor action kameraer. Hvis du leder efter et helt specifikt kamera, som ikke er at finde på vores side, vil vi også meget gerne hjælpe dig med at anskaffe det, hvis muligt. Du kan kontakte os her.