Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret**
Gratis fragt over 500 DKK*

Hvilket overvågningskamera skal jeg vælge?

I Danmark begås 18-20.000 indbrud i private hjem hvert eneste år. Det at opleve at éns hjem bliver invaderet, gennemrodet og tømt for værdier, kan gøre de fleste – børn såvel som voksne – utrygge og kede af det. Og derfor handler det om at forebygge indbrud på bedst mulig vis.

Vil du gerne beskytte dit og din families hjem mod ubudne gæster, er der mange forholdsregler, du kan tage. Du bør sikre samtlige indgange til boligen, herunder hoved- og køkkendør samt terrassedøre og større vinduespartier, med moderne og sikre låse – helst uden indvendig vrider. Du kan også med stor fordel investere i et alarmsystem med bevægelsessensor. Og vil du virkelig sætte trumf på sikkerheden, kan du vælge at installere overvågningskameraer til videoovervågning.

I den følgende guide kan du læse mere om de overvejelser, du bør gøre dig, når du indkøber kameraer til videoovervågning af din bolig eller virksomhed.

1. Skal kameraet bruges indendørs eller udendørs?

Først og fremmest skal du overveje, om du ønsker at overvåge arealerne omkring dit hus eller hvert enkelt rum i boligen. Det optimale er selvfølgelig at gøre begge dele, hvorfor du med stor fordel kan investere i såvel indendørs overvågninskamera som udendørs overvågningskameraer.

2. Er der mulighed for wi-fi ved kameraets placering?

Når du vælger trådløse overvågningskameraer, bør du tjekke, om de kan tilgå wi-fi fra deres placering – og om dækningen er tilstrækkelig. Du kan ved hjælp af app'en Speedtest eller hjemmesiden Speedtest foretage en måling af wi-fi-hastigheden ved kameraets placering – husk at slukke for mobildata på telefonen, mens du måler.

Alternativt kan du opsætte et kamera, som ikke benytter wi-fi, men som går på nettet ved hjælp af et kabel. De fleste moderne overvågningskameraer har mulighed for begge dele.

Har du ikke mulighed for kabelføring, kan du vælge et 4G overvågningskamera, som optager og lagrer data på et SD-kort, og som samtidigt går online med et SIM-kort, der giver adgang til nettet via 3G eller 4G.

3. Er der mulighed for tilslutning af strøm fra en stikkontakt?

Skal dit kamera opsættes udendørs, er det ikke sikkert, at du har mulighed for at tilslutte det til strømnettet. I så tilfælde kan det være en løsning at vælge et overvågningskamera med batteri.

De fleste overvågningskameraer til indendørs montering er beregnet til at køre på strøm fra stikkontakten, så disse kan ikke umiddelbart køre på batteri. Men mange af de indendørs modeller kan få strøm via USB fra en almindelig powerbank, hvis du ikke har en stikkontakt i nærheden. Det er også muligt at anvende et udendørs batteridrevet kamera i en indendørs situation.

4. Hvordan vil du lagre optagelserne?

Der er flere forskellige muligheder for lagring af data fra videoovervågning.

 1. SD-kort
  Har dit overvågningskamera ikke mulighed for lagring i skyen – for eksempel fordi der ikke er netværk der, hvor kameraet er placeret – kan du vælge at udstyre det med et SD-kort. Her skal du være opmærksom på, at kortet på et tidspunkt bliver fyldt - men de fleste kameraer vil kunne fortsætte lagringen ved automatisk at overskrive de ældste optagelser.
 2. Lagring i skyen (online cloud)
  Med nogle overvågningskamera med tilslutning til nettet via wi-fi kan lagre optagelserne på en onlineserver. Du kan tilgå live streaming eller optagelser ved hjælp af en app på din smartphone eller tablet, uanset hvor du befinder dig. Denn type lagring tilbydes fx af Laxihub kameraer - som også giver mulighed for at vælge lagring på SD-kort. Dvs. du vælger selv lagringstypen.
 3. Lagring på egen harddisk
  Hvis du ønsker at lagre optagelser på din egen harddisk i stedet for i skyen, skal du sørge for at have den rette hardware hertil – og at det er opsat korrekt. Lagring på harddisk sikrer dig at du kan have meget stor lagringskapacitet og at du flytter videodata væk fra kameraerne, så du ikke er så sårbar, hvis kameraerne bliver udsat for hærværk eller tyveri. Harddisken har desuden en længere levetid end SD-kort. Med lagring på harddisk kan du selv vælge, om systemet skal være online eller blot stå i et isoleret, lukket kredsløb.

5. Hvilket budget har du?

Du bør selvfølgelig også gøre dig overvejelser over, hvor meget du har lyst til at spendere på en videoovervågningsløsning.

Som nævnt bør du kombinere en opsætning af indendørs og udendørs overvågningskameraer, hvis du ønsker den optimale overvågning.

En standard pakkeløsning med fire indendørs overvågningskameraer i fuld HD-kvalitet kan fås for blot et par tusind kroner. Ønsker du at investere i en fuld pakke med både indendørs og udendørs kameraer, skal du regne med det dobbelte – især hvis du samtidig ønsker mulighed for nattesyn, bevægelsessensor og lagring på egen harddisk. Hvis du leder efter kvalitetskameraer til en lav pris, anbefaler vi mærket Laxihub. Hvis dit budget er lidt større, kan du med fordel vælge et kamera fra mærket Reolink - som kan tilbyde flere funktioner og bedre specifikationer.

FAQ – oftest stillede spørgsmål

I det følgende kan du få svar på nogle af de spørgsmål, som ofte melder sig i forbindelse med anskaffelse af overvågningskameraer til videoovervågning.

 • Hvilket SD-kort skal jeg bruge til mit kamera?
  Om du skal vælge et almindeligt SD-kort eller et Micro SD-kort til dit overvågningskamera, afhænger af kameraets størrelse og type. De almindelige SD-kort er stadig de mest udbredte, når det handler om fotoudstyr of benyttes også i mange vildtkameraer.
  Mange af de nyere overvågningskameraer er tilsluttet wi-fi og understøtter lagring i skyen og skal derfor ikke nøvendigvis bruge et SD-kort. Men der er stadig mange ejere af kameraer, der foretrække lagring på SD-kort. Alle kameraer fra Reolink og Laxihub kan lagre på micro-SD kort. Du skal huske at bemærke, hvor høj kapacitet det enkelte kamera kan håndtere. Nogle kameraer understøtter maksimalt 64 GB og andre op til 256 GB.
 • Hvordan er reglerne for overvågning – offentligt areal kontra privat område?
  Som boligejer må du gerne overvåge din egen grund ved hjælp af overvågningskameraer. Du bør sætte dig ind i, præcis hvor grænserne for din matrikel går, så du ikke filmer din nabos grund eller offentlige arealer, for eksempel veje og fortove.
  Derudover skal du ifølge loven opsætte tydelige skilte, når du overvåger arealer, hvor eksempelvis postbude og skraldemænd færdes. Læs mere om reglerne for overvågning
 • Hvilket kamera er godt til at holde øje med sin hund?
  Hvis du ejer et stort åbent areal, hvor din hund færdes frit, kan du overveje at opsætte vildtkameraer. Disse overvågningskameraer er særligt indrettet til opstilling i naturen og til overvågning af større områder.
  Vil du gerne holde øje med din hund, når den befinder sig i huset, mens du ikke er hjemme, kan du med de fleste indendørs kameraer både snakke med din hund via den tilknyttede app og høre lyde fra hunden, når den hyler eller piber.
 • Kan et batteridrevet kamera tilsluttes en permanent oplader?
  Du kan godt lade dit batteridrevne kamera være tilsluttet strømforsyningen på kontinuerlig basis, hvis du alligevel har en stikkontakt i nærheden og ikke vil gå og tænke på, at kameraet skal oplades med jævne mellemrum. Men det opladelige batteri har bedst af at blive brugt, så du kan forlænge batteriets levetid ved at frakoble laderen en gang imellem, så batteriet kan blive afladet.
 • Hvor længe holder et batteridrevet kamera på en opladning?
  Et batteris levetid afhænger i sagens natur af batteriets type og selvfølgelig også af, hvordan man bruger sit batteridrevne apparat.
  Visse kamerabatterier holder i op til tre måneder på en enkelt opladning, mens selve opladningen så til gengæld tager i nærheden af fem timer.
 • Kan et wi-fi-kamera fungere på mobilt bredbånd?
  Du kan sagtens bruge dit Wi-Fi kamera med en internetforbindelse, der er baseret på mobil bredbånd. Så hvis du ikke har fibernet eller anden kabelbaseret internet - men i stedet har en Wi-Fi router med SIM-kort til mobildata, så er det ikke noget problem. Du skal blot være opmærksom på, at visse udendørs kameraer skal tilsluttes med et netværkskabel til routeren, når du installerer kameraet første gang, før du kan komme i kontakt med kameraet og indstille Wi-Fi. Dvs. din router skal have et netværksstik til at tilkoble et almindeligt netværkskabel.

De mest populære overvågningskameraer

Herunder ser du et udvalg af de mest populære overvågningkameraer fra vores sortiment - både indendørs og udendørs modeller.