Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret
Gratis fragt over 500 DKK*

Test af bakkameraer

Vi tester de bedste bakkameraer

Hos Specialkamera oplever vi en stor efterspørgsel efter bakkameraer. Derfor har vi lavet denne test, som skal gøre det lettere for vores kunder, at vælge det rette bakkamera til deres behov. Udvalget af bakkameraer udvikler sig hele tiden, hvorfor vi løbende vil opdatere denne side i takt med, at der lanceres nye og bedre produkter.

Hvad bruger man bakkamera til?

Et bakkamera assisterer dig, når du skal bakke med dit køretøj. Kameraet er bygget til at blive monteret på bagenden af din bil og har desuden en monitor, som placeres i bilens kabine. Monitoren giver dig overblik over, hvad der foregår bag ved bilen.

Ting du skal være opmærksom på, når du vælger bakkamera

Når du sammenligner bakkameraer, er der nogle centrale punkter, hvor kameraerne kan differentiere sig fra hinanden. Vi har i det følgende listet nogle af de mest essentielle specifikationer, der adskiller bakkameraer fra hinanden:

 • Montering
 • Trådløst eller kabeltrukket
 • Billedets vinkel

Montering

Når man skal til at investere i et bakkamera er kameraets monteringsmuligheder det allerførste man bør overveje. Kameraet består af to dele: En skærm, som skal monteres inde i din bil og selve kameraet, som placeres på bagenden af bilen.

Nogle skærme fastgøres på forruden ved brug af sugekop, andre skrues fast på bilens instrumentbræt. Tilsvarende er der nogle bakkameraer, som skal monteres udvendigt, mens andre skal skrues fast til kofangeren.

Nogle bilister foretrækker at have skærmen placeret synligt, mens andre ønsker at gemme den væk. Derfor at monteringsmulighederne noget du bør tage i betragtning, når du skal vælge den rette løsning til dig.

Trådløst eller kabeltrukket

Bakkameraer findes i udgaver både med og uden kabel mellem kameraet og dets monitor.

Den åbenlyse fordel ved at vælge et trådløst bakkamera er, at du slipper for besværet ved at skulle føre en ledning gennem bilen, hele vejen fra kameraet på bilens bagende til monitoren inde i bilen. Man bør dog være opmærksom på, at der med de trådløse løsninger også følger nogle ulemper. Trådløse bakkameraer kan være modtagelige for forstyrrelse af andre forbindelse, og der er naturligvis en begrænset rækkevidde på det trådløse signal. Især analoge trådløse systemer har en svaghed i forhold til interferens fra andre køretøjer, der kører med samme type kamera, som sender på samme frekvens..

Når dette er sagt, så er trådløse kameraer nemmere at installere og dermed også lettere at afinstallere, i tilfælde af, at kameraet skal opgraderes. Husk at sætte dig ind i hvilken trådløs teknologi, som bruges i kameraet. Der kan nemlig være forskel på forbindelsen mellem monitor og kamera alt afhængigt af, om kameraets trådløse teknologi er analog eller digital.

Billedets vinkel

Som bruger af et bakkamera, er det af afgørende betydning, at vinklen på billedet tillader dig et fyldestgørende udsyn. Billedvinklen afgør hvor bred kameraets optagervinkel er, og dermed bestemmer vinklen hvor stort et område bag bilen, du kan se på din monitor.

En høj billedvinkel giver dig mere udsyn i bredden og således bliver billedet mest brugbart i kortere afstand fra kameraet. En lavere billedvinkel er derimod lig med bedst mulig gengivelse af genstande, der befinder sig i længere afstand fra kameraet.

Hvor høj dit bakkameras billedvinkel bør være, afhænger i sidste ende af dine personlige præferencer og behov.

Test af bakkameraer

Nedenfor finder du en oversigt over 3 nøje udvalgte kameraer, som vi har valgt at fremhæve. Disse kameraer er udvalgt både på grund af deres kvalitet, pris og ikke mindst på grund af deres særlige specifikationer. Vi vil løbende opdatere disse test i takt med at der kommer nye og bedre produkter på markedet.

Bakkamera med 5” skærm og kabelført kamera

Det første kamera vi har testet, er vores populære bakkamera fra Luview.

Dette kamera er velegnet til både personbiler, kassevogne og varebiler, da kameraet leveres i foskellige udformninger efter eget valg. Varevognkørsel involverer ofte at bagdørene holdes åbent, hvorfor det er praktisk at have sit bakkamera monteret på taget af bilen. Hvis du som chauffør i en varebil eller kassevogn skal bakke op til en rampe, giver et tagmonteret bakkamera dig et godt og uforstyrret udsyn, hvorimod traditionelle bakkameraer er placeret tæt på bilens kofanger og derfor bliver blokeret af dørene. På en personbil vil det ofte være muligt at montere et af de kompakte kameraer i nærheden af nummerpladelyset eller i kofangerern. Med dette kamera er du altså garanteret udsyn, også i kringlede baksituationer. Bakkameraet er i øvrigt også vandtæt og fuldt ud modstandsdygtigt i tilfælde af regnskyl.

Kameraets skærm er lille og net, og måler 125 x 83 x 30 mm. Monitoren har mange forskellige indstillingsmuligheder hvad angår lysstyrke, farve, format og sprog. Monitoren tillader sågar tilslutning af endnu et kamera, hvis behovet skulle opstå. Dette er fordelagtig for varevogne, hvis størrelse kræver separate kameraer på begge sider af køretøjet eller hvis du har brug for et højresvingskamera.

Bakkameraet er kabelført og hermed er du sikret optimal kvalitet på signalet uden risiko for støj på linjen. Prismæssigt er kameraet desuden placeret i den lave og særdeles fornuftige ende, og den favorable pris til trods, byder kameraet på en tilfredsstillende billedkvalitet med en opløsning på 640x234 pixels.

Vores konklusion er, at du med dette kamera får stor value for money. Bakkameraet er af solid kvalitet og tilbyder alle de essentielle funktioner.

 • Pris: 799 kr.
 • Skærmens dimensioner: 125 x 83 x 30 mm
 • Billedkvalitet: 640 x 234 pixels
 • Antal kameraindgange: 2
 • Trådløst eller kabeltrukket: Kabeltrukket
 • Billedvinkel: 120 grader

Se mere om bakkamerasæt med 5" monitor og kabelført kamera - klik her.

Trådløst bakkamerasæt med 7” monitor og 1 kamera

Dette bakkamerasæt er fra mærket ShiVision. Med denne løsning får du et fremragende trådløst, digitalt bakkamera med mulighed for at tilslutte op til hele 4 kameraer.

Med et trådløst bakkamera slipper du for at skulle bruge tid på at føre signalkabler i forbindelse med installation af kameraet. Selvom kameraet er trådløst, har det en stærk forbindelse, grundet sin effektive digitale teknologi.

Hvis du værdsætter høj billedkvalitet, så er dette bakkamera fra Shivision et oplagt valg for dig. Kameraet tilbyder en imponerende billedkvalitet med op til 800 TV Lines. Billedvinklen på 120 grader gør det nemt for dig, at manøvrere rundt i større køretøjer, som fx 4-hjulstrækkere eller store varevogne. Du har tilmed mulighed for at tilslutte op til 4 kameraer til monitoren, og du kan følge med på dem alle på én gang via quad-visning. Også dette kan du have glæde af, hvis du benytter dig af større køretøjer eller biler med anhængere.

Som prikken over i’et er bakkameraet udstyret med en videooptager og giver mulighed for at optage helt op til 55 timer.

Prisen på dette bakkamera er særdeles fordelagtig, hvis man tager kameraets mange forskelligartede og gode specifikationer i betragtning. Den brede billedvinkel og muligheden for flere kameraer er med til at give dig et optimalt udsyn og dermed øge trafiksikkerheden.

 • Pris: 2.999 kr.
 • Skærmens dimensioner: 23 x 15 x 3 cm
 • Billedkvalitet: 800 TV Lines.
 • Antal kameraindgange: 4
 • Trådløst eller kabeltrukket: Trådløst
 • Billedvinkel: 120 grader

Se mere om Trådløst bakkamerasæt med 7” monitor og 1 kamera - klik her

Trådløst bakkamera med 9” monitor og 1 kamera

Det sidste kamera vi har testet, er endnu et trådløst bakkamera fra ShiVision. Også her er du sikret et godt og stabilt signal, på trods af den trådløse teknologi. Hvis du kører meget og bevæger dig rundt i et miljø, hvor parkeringsmulighederne er begrænsede, er dette kamera en tilfredsstillende løsning for dig.

Bakkameraet giver mulighed for tilslutning af op til 4 separate kameraer. Du kan hurtigt danne dig et overblik over de forskellige kameraer ved brug af de praktiske split- og quad-funktioner. Disse funktioner er særdeles gunstige for dig, der fra tid til anden kører med og uden anhængertræk og gerne hurtigt vil kunne skifte mellem forskellige udsyn.

Med dette kamera kan du vælge at styre monitoren ved brug af fire triggerledninger, som er relateret til hver sin kameraindgang. Ledningerne kan tilsluttes baklys og blinklys, således at skærmen automatisk skifter til fuldskærmvisning af pågældende kamera, når der kommer spænding fra lyset. Denne funktion giver dig det relevante overblik og kan være en decideret life saver, når det kommer til de synsvinkler, der kræver ekstra opmærksomhed, fx ved højresving.

Hvis du er på udkig efter et fuldt ud gennemført bakkamera med masser af brugbare specifikationer, så er dette kamera et oplagt valg. Med sin sublime billedkvalitet, 120 graders billedvinkel og sine mange tilslutningsmuligheder, er du med dette kamera sikret en behagelig bakoplevelse.

 • Pris: 3.999 kr.
 • Skærmens dimensioner: 23 x 15 x 3 cm
 • Billedkvalitet: 800 TV Lines.
 • Antal kameraindgange: 4
 • Trådløst eller kabeltrukket: Trådløst
 • Billedvinkel: 120 grader

Se mere om Trådløst bakkamerasæt med 9” monitor og 1 kamera - klik her

Find det helt rigtige kamera til dine behov

Er du stadig i tvivl om hvilket bakkamera der er det rette for dig? Vi fører en stort udvalg af anerkendte mærker. Du kan se hele vores udvalg af bakkameraer på denne side. Du kan se vores udvalg af trådløse bakkameraer på denne side.

Vi har hos Specialkamera.dk mange års erfaring med at rådgive vores kunder, så hvis du er det mindste i tvivl om, hvilket kamera der vil passe bedst til din situation, så tag genre kontakt til os på e-mail info@specialkamera.dk eller telefon 25 78 90 09.