Jagtkamera

Med et jagtkamera kan du følge med i dyrenes færden, når du ikke selv er til stede. Og dette kan være gavnligt, hvis du er jæger eller landmand og gerne vil have et indblik i, hvad der rører sig i et givent område. Hos specialkamera.dk har vi et rigt udvalg af jagtkameraer, som du kan se her på siden. Her kan du også lære mere om de mange fordele ved at investere i et jagtkamera.

Sådan bruger du et jagtkamera

Et jagtkamera er et særligt kamera, der er udviklet til at blive benyttet i naturen. Det spændes typisk fast på et træ, hvorfra det kan optage videoer og tage billeder af dyr. Disse kameraer kaldes derfor også for vildtkameraer i daglig tale. Karakteristisk for alle jagtkameraer er, at de aktiveres ved hjælp af en bevægelsessensor. Når sensoren registrerer bevægelse foran kameraet, påbegyndes fotografering eller optagelse. Således sparer jagtkameraer strøm og bruger kun energi, når der reelt er noget at optage.

Nogle modeller fungerer dog også ud fra en timelapse-funktion, hvor der er sat et fast interval for hvor ofte og hvornår kameraet skal igangsætte optagelse.
Jagtkameraer er naturligvis anvendelige for jægere, der gerne vil holde opsyn med dyrs færden i givne naturområder. Men jagtkameraer kan også benyttes af landmænd og private, der gerne vil orientere sig i hvad der foregår på et område, hvor man ikke selv har mulighed for at føre opsyn.

Sæt dig ind i jagtkameraets specifikationer

Når du skal købe et nyt jagtkamera, bør du altid sætte dig ind i hvilke specifikationer, der er væsentlige for dine behov.

Der er mange forskellige ting, du bør tage op til overvejelse, herunder reaktionstid, video- og billedkvalitet, pris, rækkevidde og batterilevetid. Det handler for mange om at finde den perfekte balance mellem prisen og de behov man har hvad angår specifikationer. I det følgende dykker vi lidt ned i hvad du bør have in mente, når du skal vælge den helt rigtige jagtkameramodel.

Husk at tage reaktionstiden til overvejelse

Et jagtkameras reaktionstid er en af de specifikationer, som man bør huske at tage til overvejelse inden køb. Et jagtkameras reaktionstid er begrebet for den tid det tage kameraet at igangsætte optagelse eller fotografering fra det øjeblik det aktiveres af bevægelse. Grunden til at dette er en specifikation, der er vigtig at overveje er, at det udelukkende afhænger af, hvad du har i sinde at optage. Skal kameraet fange hurtige dyr, så er reaktionstiden fuldstændig essentiel.

Afgør vigtigheden af jagtkameraets billed- og videokvalitet

Billed- og videokvaliteten kan variere meget fra det ene jagtkamera til det andet. Men hvis du blot vil benytte kameraet til at orientere dig i hvad der foregår i naturområdet, så har du sandsynligvis ikke behov for et jagtkamera med sublim kvalitet. Vil du derimod gerne nørde mere med dine optagelser og tage klare fotos, så er video- og billedkvaliteten alfa og omega. Har du ovenikøbet planer om at optage om natten, så bliver kvaliteten endnu mere central. Husk derfor at tjekke specifikationerne vedrørende natoptagelse.

Tænk over jagtkameraets rækkevidde og billedvinkel

Rækkevidde og billedvinkel er ligeledes to specifikationer, som du bør overveje i henhold til arealet og udformningen af de områder, som du ønsker at filme eller fotografere.
Særligt til natoptagelse kan rækkevidden for jagtkameraers infrarøde dioder variere meget. Til optagelser i mørke er det derfor vigtigt at du investerer i et kamera med en god rækkevidde, så du ikke misser de dyr, der ikke kommer tæt forbi kameraet.

Vurder hvor meget du vil betale for dit nye jagtkamera

Det kan være svært at vurdere præcis hvor mange penge man vil give for et kamera. Som udgangspunkt får du hvad du betaler for – jo dyrere kameraet er desto højere kvalitet, højere batterilevetid, bedre rækkevidde og flere specifikationer har kameraet. Men du kan sagtens slippe afsted med et kamera i den lave ende af prisskalaen – i sidste ende afhænger det udelukkende af dine specifikke behov.

Lad os hjælpe dig på vej

Hos specialkamera.dk er vi, som navnet antyder, eksperter i specialkameraer, herunder jagtkameraer. Hvis du har spørgsmål til nogen af vores produkter, så tøv ikke med at kontakte os – vi deler altid gerne ud af vores gode råd, tips og erfaring. Du kan ringe til os på tlf. 25 78 90 09 (kl. 8-15 mandag til torsdag, kl. 8-13 fredag). Du kan også kontakte os på mail info@specialkamera.dk – så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.