Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret
Gratis fragt over 500 DKK*

LED pærer

LED pærer er nutidens lyskilde. Der er mange gode argumenter for at anvende LED pærer i stedet for de traditionelle glødepærer eller almindelige sparepærer. Prisen på LED pærer er så lav i dag at det sagtens kan betale sig at udskifte alle de pærer man har i huset til nye, engergibesparende pærer med LED teknologi. Mange har været skeptiske i forhold til pærernes lyskvalitet og lysstyrke. Men på alle punkter er LED blevet en værdig afløser fra andre typer el-pærer - uanset om det er som dæmpbar hyggebelysning eller kraftigt arbejdslys. LED pærer fås i alle de gængse sokkelstørrelser og udformningen minder meget om glødepærer.

Hvis du ikke allerede er overbevist om, at en LED pære er en god investering, for at reducere din elregning, så prøv at se på et eksempel:

En villa på ca. 150 kvm har traditionelle 60 watt glødepærer i alle rum og i to af rummene er der 2-3 pærer. Samlet set er der 12 glødepærer à 60 watt - det giver i alt en total effekt på 720 watt, når alle pærer er tændt.

Hvis alle glødepærerne er tændt i gennemsnit 3 timer om dagen i et år, vil det svare til i alt 1.095 timer. Når vi ganger antal timer med pærernes effekt, får vi forbruget i watt-timer. For at omregne til kilowatt-timer, skal resultatet divideres med 1.000.

Så det samlede forbrug på et år vil være 788 kWh (kilowatt-timer). Prisen på én kWh er meget variabel og kan blive påvirket af mange faktorer. Men lad os sige, at prisen er 3 kr. pr. kWH.
Det vil medføre at prisen for at bruge glødepærerne er kr. 2.365 pr. år.

Hvis du udskifter alle 12 glødepærer med LED-pærer, der har en tilsvarende lysstyrke, skal du forvente at den enkelte pære skal have en effekt på ca. 10 watt. Dermed bliver forbruget og prisen reduceret til en sjettedel, sammenlignet med glødepæren på 60 watt.
Når vi kun skal bruge 1/6 energi til at holde LED-pærerne tændt, bliver besparelsen på 1.970 kroner om året.

Besparelsen vil blive lidt mindre, hvis prisen på el falder og naturligvis højere, hvis prisen stiger.

Bundlinjen er, at du har i gennemsnit 165 kr. i besparelse ved hver pære, som hurtigt kan tjene sig ind, fordi prisen på en standard LED-pære typisk ligger på 20-50 kr. pr. stk. Allerede efter 2-4 måneder har investeringen tjent sig ind, med udgangspunkt i eksemplet herover.