Dag-til-dag levering af lagervarer
14 dages fortrydelsesret**
Gratis fragt over 500 DKK*

Test af dash-kameraer

– din guide til at finde det rigtige bilkamera

På denne side finder du vores seneste nye test af dash-kameraer. Dash-kameraer kan både bruges af privatpersoner og virksomheder til at overvåge medtrafikanters færden i trafikken.

Der findes dog flere forskellige modeller på markedet. Det kan derfor være svært at finde hoved og hale i, hvilket bilkamera du egentlig skal vælge.

Vi har samlet en test af dash-kameraer, hvor du kan blive klogere på, hvad der findes på markedet, og hvad forskellen er. Det kan give dig en bedre fornemmelse af, hvad du skal gå efter, når du skal finde et bilkamera.

Hvad er et dash-kamera – kort fortalt?

Et dash-kamera er et kamera, du monterer i din bil. Den er typisk placeret i forruden, hvorfra den filmer biler og lignende foran dig, mens du kører. Et dash-kamera er derfor ikke det samme som et bakkamera.

Med et dash-kamera har du altid et vidne ved din side, hvis du skulle blive involveret i en ulykke i trafikken. Skulle der ske noget uventet, har du det hele på video med et bilkamera i forruden. Det betyder, at du lettere vil kunne bevise, at ulykken ikke var din skyld. Dette er en stor fordel særligt i forsikringssager.

Hvordan skal jeg sammenligne 2 dash-kameraer?

Der er flere ting man bør overveje, når man skal købe et dash-kamera. Det kan være svært at sammenligne to produkter, hvis man ikke kender til produktet på forhånd. Her hos Specialkamera har vi mange års erfaring med at rådgive vores kunder og derfor anbefaler vi altid vores kunder at sammenligne følgende specifikationer inden de foretager et (fejl)køb af et dashkamera:

 • Video- og billedkvaliteten
 • Kameraets monteringsmuligheder
 • Skal kameraet have Wi-Fi eller ikke?
 • Billedevinklen
 • Prisen

Video- og billedkvalitet

Noget af det første, du skal overveje, er, hvilken video- og billedkvalitet du har brug for. Dette gør sig gældende for alle kameraer. Her er det dog særligt vigtigt, at have for øje, da mange bruger dashkameraer om aftenen, hvor det er sværere at optage gode videoer og tage gode billeder.

Monteringsmuligheder

En anden ting, som du bør overveje, når du skal vælge, hvilket dashcamera, der passer bedst til dig, er hvordan selve kameraet skal monteres i din bil eller dit køretøj. Dashcams kan typisk monteres enten med en sugekop til ruden eller med et beslag som kan limes fast til ruden eller din bils instrumentbræt.

Wi-Fi eller GPS?

En anden ting som du bør holde øje med, er om dashcameraet kan tilkobles til dit wifi-netværk eller om den i stedet indeholder GPS. Trådløs wi-fi giver dig mulighed for at overføre videoklip til din mobil, justere billed- og klipindstillinger, og hvordan dine videoklip skal gemmes.

Billedvinklen:

Endnu et vigtigt aspekt, som man skal have med i sine overvejelser, når du skal vælge det rette dashcamera, er billedevinklen. Billelvinklen er et udtryk for hvor bred en vinkel kameraet kan optage i. Jo større billedvinklen er, desto bredere område af vejen kan du se på videooptagelserne.

Prisen

Prisen skal også tages med i overvejelserne. Dette skyldes blandt andet, at priserne spænder bredt, når vi taler om dash-kameraer. Priserne hænger dog ofte sammen med kvaliteten. Kort sagt får man, hvad man betaler for i denne sammenhæng.

Nedis bilkamera Full HD, 1.080p, 2.7", 120°-synsvinkel

Nedis bilkamera med full HD

Vores første kamera kommer fra Nedis. Her får du et rigtigt godt dash-kamera til en skarp pris. Særligt ved dette dash-kamera er, at det er udstyret med en rigtig god billedkvalitet. Du får således et kamera med Full HD-opløsning.

Det kan sikre dig endnu bedre, hvis der for eksempel er tale om en forsikringssag. Du får nemlig alle de vigtige detaljer med.

Dette er dog ikke det eneste, der kendetegner dette dash-kamera. Der er nemlig flere ekstrafunktioner, der gør denne model til et rigtig godt køb. Dette kamera til bilen er også udstyret med en bevægelsessensor.

Det betyder, at kameraet går i gang med at optage, når der er noget, der kommer i nærheden af din bil, når den holder parkeret. Med dette dash-kamera får du derfor rigtig meget for pengene.

Facts om produktet:

 • Skærm: 2,7"
 • Videoudgang: Mini-HDMI
 • Nattesyn: IR LED’er
 • Bevægelsesregistrering med parkeringstilstand
 • Bevægelsessensor
 • Maks. opløsning: 1920 x 1080
 • Lagringstype: Micro-SD, maks 32 GB (medfølger ikke)
 • Videoformat: AVI
 • Synsvinkel: 120°

Se mere om Nedis bilkamera Full HD - klik her.

LeoX A010 bilkamera med GPS og 3MP Super HD

Leox bilkamera med GPS

Vores andet kamera kommer fra LeoX. Dette bilkamera har en billedkvalitet ud over det sædvanlige, da den er udstyret med Super Full HD-opløsning. Her får du alle udtryk og detaljer med.

Med dette kamera til bilen optager du både billeder og lyd. Du får derfor det hele med. Dette dash-kamera kan derfor være det perfekte vidne, hvis der en dag skulle ske en hændelse, mens du er ude at køre.

Det er ikke kun kvaliteten af videooptagelsen, der gør dette forrudekamera til det perfekte vidne. Der er flere smarte funktioner, der kommer til din fordel. Kameraet er blandt andet udstyret med en GPS.

GPS’en sikrer dig, at du også kan optage din placering og din hastighed. Det er en særskilt funktion. Du bestemmer derfor selv, om du ønsker at installere GPS’en eller bruge kameraet uden.

Specifikationer

 • Super HD 1296p videoopløsning 3MP
 • Skærm: 2,7"
 • GPS-antenne medfølger
 • Synsvinkel: 150°
 • Bevægelsessensor
 • Automatisk overskrivning (loop-optagelse)
 • Mikrofon indbygget til lydoptagelse/lydspor
 • GPS registrerer placering og hastighed
 • Dato- og tidsstempling
 • Indbygget opladeligt backup-batteri

Få hjælp til at vælge det rette kamera

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket kamera, der passer bedst til dine behov, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid til rådighed. Du kan også se hele vores udvalg af dash-kameraer på denne side.

Vi har mange års erfaring med rådgivning indenfor bilkameraer. Hvis du leder efter et helt specifikt kamera, som ikke er at finde på vores side, vil vi også meget gerne hjælpe dig med at anskaffe det, hvis muligt. Du kan kontakte os her.