Nabohjælp

Danmarks har i mange år været hårdt plaget af indbrud i private hjem og derfor er nabohjælp blevet særdeles populært. Men nabohjælp kan ikke stå alene, hvis man ønsker at holde tyven væk. Derfor giver vi jer her alle vores bedste tips til at holde tyven ude af din bolig. 

Danmark er fortsat hårdt ramt af indbrud

Igennem de sidste 10 år har Danmark været hårdt plaget af indbrud i private hjem. I Danmark har vi generelt et lavt kriminalitetsniveau og en stor tillid til vores medmennesker – hvilket er yderst ønskværdigt. Men det er desværre også disse faktorer, der oftest udnyttes af indbrudstyve herhjemme. Danmark har derfor siden 2007 ligget helt i top, iblandt europæiske lande, når man har sammenlignet antallet af indbrud per person. Antallet af indbrud toppede i år 2009, hvor der var mere end 48.000 indbrud herhjemme, ifølge tal fra det kriminalpræventive råd. 

I 2017 var dette tal heldigvis faldet til 29.000, men det ændrer ikke på, at Danmark stadig ligger helt i top blandt de øvrige EU-lande. 

Nabohjælp mindsker risikoen for indbrud men fjerner den ikke

En af årsagerne til at antallet af indbrud er faldet så meget, skyldes blandt andet forekomsten af Nabohjælp. Med Nabohjælp kan du via deres app hurtigt og nemt bede en nabo om hjælp til at holde øje med din bolig, imens at du er væk hjemmefra.

Ifølge flere undersøgelser, så mindsker forekomsten af nabohjælp risikoen for indbrud med 25%. Men det fjerner langt fra hele risikoen for indbrud. Når du tilmelder dig nabohjælp kan din nabohjælper sørge for at det udefra ser ud som om, at der er nogen hjemme. 

En nabohjælper kan således gøre følgende for at holde tyven væk:

  • Tømme din postkasse for reklamer
  • Fylde din skraldespand med affald
  • Stille sin bil i din garage
  • Undersøge din bolig for tegn på indbrud 

Men der er også nogle ting som din nabo ikke kan hjælpe dig med. For selvom man foretager alle disse foranstaltninger, så bliver indbrudstyve stadig bedre og bedre til at gennemskue om en bolig er nem eller svær at bryde ind i. 

Og hvis tyven er på udkig efter noget helt bestemt, så vil de i mange tilfælde se bort fra, hvorvidt der er nabohjælp eller ej, da gevinsten ved at begå indbruddet er større end risikoen for at blive opdaget. Flere undersøgelser har også vist, at områder der har størst risiko for at blive ramt er indbrud er i større byer og forstadskvarterer, lidt mindre i provinsbyer og mindst i små bysamfund og på landet. Over halvdelen af alle indbrud sker i dagtimerne, hvor der ikke altid er nogen hjemme. 

Lidt over en fjerdedel af indbrud i private hjem sker mellem kl. 18 og 24. I dette tidsrum er mange, inklusive dine naboer, optaget af at købe ind, besøge venner og familie eller med at dyrke fritidsinteresser.

De fleste tyve slår til om fredagen, men lørdag er også en travl dag. Desuden topper indbrud meget tydeligt i ferier, hvor særligt juledagene er nogle af de mest populære dage at slå til for en indbrudstyv. 

I disse situationer kan du ikke altid regne med, at dine naboer er hjemme eller lige opmærksomme. Som tommelfingerregel kan man sige, at der skal være et relativt stort antal naboer omkring din bolig der deltager for at du får den maksimale effekt af nabohjælp. 

Suppler din nabohjælp med et moderne alarmsystem 

Udover at anskaffe dig nabohjælp, så vil vi også altid anbefale jer at anskaffe jer et alarmsystem til jeres hjem. 

Ifølge Falck så kan et alarmsystem mindske risikoen for indbrud med helt op til 70%. 

Et alarmsystem har også flere fordele end Nabohjælp, da det spiller en rolle både i forhold til at forhindre et indbrud men også til at opklare selve forbrydelsen. 

Noget man særligt skal huske, hvis man gerne vil sikre sig imod indbrud er:

  • Tyvene inspicerer typisk de boliger eller det område de skal begå indbrud i
  • Indbrudstyve benytter ofte større køretøjer ved indbrud
  • En indbrudsalarm stresser indbrudstyven og gør det sværere at gennemføre selve indbruddet, når de er kommet ind i din bolig
  • Et alarmsystem underretter hurtigt dine naboer, hvorved du kan få flere vidner til at identificere tyven 

Ved at benytte en husalarm, eventuelt et med medfølgende overvågningskameraer, kan du altså hjælpe både dig selv, politiet og dine naboer med at dokumentere et eventuelt indbrud eller et forsøg derpå. 

Hvis dit alarmsystem har indbygget en røgkanon, kan du desuden bidrage til at forvirre indbrudstyvene og mindske risikoen for at de rent faktisk slipper af sted med dine ejendele. 

Hvilket alarmsystem anbefaler vi?

Når du vælger et alarmsystem, skal du særligt tænke over, hvilken slags bolig du har. Her bør det særligt være størrelse på din bolig ikke mindst din omkringliggende grund, der afgør hvilket system der passer bedst til dine behov. 

I vores produktsortiment finder I således både store og små alarmsystemer. 

De mindre alarmsystemer, såsom Technaxx alarm med indendørs trådløs sensor, fungerer med en bevægelsessensor, der aktiverer en højthylende sirene, som vil skræmme både indbrudstyve, vandaler og andre uvedkommende væk. Disse er særligt gode til mindre boliger og ikke mindst lejligheder. 

Vores større alarmsystemer inkluderer på den anden side vores ABUS Smartvest system, kan der tilkobles flere sensorer, som vil kunne aktivere alarmen i tilfælde af tyveri, brand eller anden fare. 

Hvis du har brug for et alarmsystem med overvågningskamera, kan du med fordel benytte et overvågningskamera med indbygget alarmfunktioner. Denne type alarm kan tilgås med en app på din smartphone, hvorfor du kan få en push-besked tilsendt til app'en på din mobil eller som e-mail, der advarer dig, hvis det skulle blive nødvendigt.

Kontakt os hvis I vil have flere gode råd til at undgå indbrud 

Hvis du ikke allerede har kunnet finde ud, hvilket slags alarmsystem, der passer bedst til netop dine behov, så vær ikke i tvivl om at tage kontakt til os. Vi ved af erfaring at to kunders behov aldring kan være helt ens, og derfor vil vi meget gerne bruge vores mange års erfaring til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning både i forhold til din bolig og ikke mindst dine naboer.